23948sdkhjf

Royal Unibrew sælger ud i Polen

Den danske bryggerikoncern har derfor indgået en betinget aftale med den polske bryggerigruppe Van Pur SA.
Aftalen går dels ud på at sammenlægge Van Pur SA og Royal Unibrew Polska Sp. z o.o med bryggerierne i Lomza og i Jedrzejow og dels om overdragelsen af Royal Unibrews andel af bryggeriet Browary Lubelskie ”Perla” SA. Van Pur SA bliver det fremtidige selskab med Royal Unibrew A/S som 20 % aktionær.

Efter den planlagte sammenlægning med Royal Unibrew Polska vil Van Pur SA være det fjerde største bryggeri i Polen med en markedsandel på ca. 7 %, en væsentlig eksport og en samlet volumen på ca. 3,3 mio. hl årligt. Det fremtidige Van Pur SA vil baseret på forventningerne for 2010 og med Royal Unibrew Polska Sp. z o.o som et 100 % ejet datterselskab pro forma netto
omsætte for ca. DKK 1 mia.

Det forventes, at Beata Pawlowska, den nuværende administrerende direktør for Royal Unibrew Polska Sp. z o.o., vil få ansvaret for de sammenlagte aktiviteter.

Aftalen, der bl.a. er betinget af godkendelse af de polske konkurrencemyndigheder, forventes endeligt gennemført i slutningen af første kvartal 2011.

Der vil i Royal Unibrews forventninger til 2011, der offentliggøres den 9. marts 2011, være taget højde for den planlagte transaktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094