23948sdkhjf

Millioner til Agro Food Park

Århus Kommune investerer 2,3 mio. kr. i den videre udvikling af viden- og innovationsmiljøet Agro Food Park.
Efter indstilling fra borgmester Nicolai Wammen vil Århus Kommune investere 2,3 mio. kr. i den videre udvikling af viden- og innovationsmiljøet Agro Food Park, som er et netværk af universiteter, virksomheder, organisationer og myndigheder med aktiviteter inden for landbrugs - og fødevareområdet.

3000 videnmedarbejdere i 2020
Agro Food Park har en vision om at være et af verdens fem stærkeste vidensklynger inden for landbrugs- og fødevareerhvervet med en akse mod sundhed og særligt fokus på bioøkonomi. Målet er, at der i 2020 arbejder 3000 videnmedarbejdere i Agro Food Park, som i dag beskæftiger 700 videnmedarbejdere.

Med støtten fra erhvervspuljen forventes det, at effekten af de kommende tre års indsats vil være en tilvækst på 600 videnmedarbejdere i Agro Food Park, en tilvækst på i gennemsnit 10 procent pr. år. Herudover ventes det at Agro Food park kan tiltrække udviklings- og innovationsmidler fra nationale og internationale programmer og puljer samt tiltrække statslig støtte på mere end 20 mio. kr. – f.eks. i form af medfinansiering af ny videninstitution eller innovationsprogram med base i Agro Food Park.

Udviklingen af Agro Food Park vil tage afsæt i følgende tre overordnede indsatsområder:
  • Agro Food Park – klyngeudvikling
  • Videnaksen i Århus – samarbejde/-udvikling på tværs af klynger i Århus
  • Den midtjyske fødevareklynge - samarbejde med andre vidensmiljøer i Region Midtjylland


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078