23948sdkhjf

140 mio. kroner ud af emballagevirksomhed

Afhændelsen af Amcor Flexibles filmproduktion i Horsens har reduceret årets resultat. Virksomhedens økonomi er dog så stærk, at ejerne kan trække 140 mio. kr. ud af koncernen.
Amcor Flexibles Denmark har i det seneste regnskabsår afviklet sin egenproduktion af film på fabrikken i Horsens for i stedet at indkøbe film fra andre virksomheder i Amcor-koncernen. Sidste år afviklede man desuden aktiviteter på produktionssted i Lyngby.

Begge afhændelser har medvirket til en reduktion af selskabets omsætning til 622,5 mio. kr. fra 677,4 mio. kr. sidste år. Tilsvarende er virksomhedens bruttoresultat reduceret fra 117,6 mio. kr. til 89,8 mio. kr.

De australske ejere foreslår i tillæg til årets resultatfremlæggelse at trække 140 mio. kr. ud af virksomheden, og ledelsen vurderer, at virksomhedens finansielle situation fortsat vil være tilfredsstillende. Koncernens finansieringsselskab har da også tilkendegivet, at virksomhedens økonomi kan bære det.

Ifølge Amcors ledelse er virksomhedens eksport af emballage fortsat på et niveau omkring 80 pct., hvor størstedelen af virksomhedens produkter afsættes på det europæiske marked. England og Norge er vigtige markeder for koncernen, som producerer fleksible emballageløsninger til fødevare-, tobaks-, og medicinalindustrien. Man forventer stadig en overkapacitet på markedet og øget priskonkurrence, men grundet tilpasningen til markedssituationen forventer ledelsen en forbedring af virksomhedens resultat i det kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158