23948sdkhjf

Skat: Få styr på afgifterne!

Skat sætter nu massivt ind over for virksomheder, der ulovligt importerer sodavand, slik og cigaretter. En database afslører, hvem der kan se frem til kontrolbesøg og bøder.
Netop i disse dage får 300 virksomheder brev fra Skat om, at de skal få styr på afgifterne. Skat kan nemlig via en database se, om afgifterne bliver betalt, som de skal. De virksomheder, som ikke retter ind, kan regne med kontrol og bøder.

- Brevene lander hos virksomheder, der tror, de kan købe varer i andre EU-lande og slippe af sted med at snyde med afgifterne. Men den går ikke. Salg til danske virksomheder indberettes til en fælles EU-database. Her er der oplysninger om, hvad der er solgt og til hvem, forklarer Lars Klamer, der er afdelingsleder for Punktafgifter København.

Landsdækkende aktion
Der tale om et landsdækkende projekt, så virksomheder i hele landet kan forvente en hilsen fra Skat.

- Vi kan ud fra vores kontroller i sommer se, at alt for mange virksomheder tror, at Skat ikke kender til importen, og derfor helt bevidst snyder med betaling af afgifter, men vi kender til importen, så forsøg på snyd med det her er direkte dumt, udtaler Lars Klamer.

Skats udsøgning går målrettet mod virksomheder, der har import af afgiftspligtige varer, men ikke afregner.

Det drejer sig om følgende varer:
  • Mineralvand
  • Chokolade og sukkervarer
  • Alkoholdrikke dvs. øl, vin, spiritus og alkoholsodavand
  • Tobaksvarer dvs. røgtobak, cigaretter, cigarer, cigarillos mv.
  • Kaffe og te
  • Volumenbaseret emballageafgift

Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109