23948sdkhjf

Opsamler rester fra fødevareproduktion

Den miljørigtige virksomhed Bånlev Biogas udvider nu sine aktiviteter inden for bortskaffelse af fødevareaffald.
Bånlev Biogas har investeret i et nyt anlæg, der gør det muligt at modtage og bortskaffe restprodukter fra fødevareindustrien. Virksomheden havde i forvejen mulighed for at transportere alle former for flydende restprodukter.

- For at øge muligheden for at bortskaffe restprodukter, har vi netop investeret i et anlæg, der kan findele produkter inden de indgår i biogasprocessen. Dermed kan vi nu modtage flere forskellige typer af affald, fortæller direktør Arne Jensen.

Det nye anlæg betyder, at Bånlev Biogas fremadrettet kan aftage og bortskaffe rapsolie/frø, sojabønner, foderrester og frugt- og grøntaffald samt andre organiske restprodukter fra fødevareindustrien og storkøkkener, herunder fedt fra udskillere og flotationsanlæg.

- Vi er nu også i stand til at bortskaffe restprodukter som mave- og tarmindhold fra slagterierne, uddyber direktøren.

Hovedaktiviteten for Bånlev Biogas er driften af et af landets største biogasanlæg, som er placeret i Trige nord for Århus. Her producerer man årligt ca. 8 millioner m3 biogas ud af husdyrgødning og forskellige former for organisk affald. Biogassen forbrændes og producerer derved miljøvenlig strøm og varme.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078