TÆNK: Aktindsigt afslører dårlig hygiejne
Forbrugermagasinet TÆNK har fået aktindsigt i Fødevarestyrelsens kontrol af 36 danske slagterier.
Udbredte problemer omhandler dårlig og/eller mangelfuld rengøring af udstyr som robotter, borde, knive, save, organudtagere, kroge og fri-skæremaskiner.
Fødevaresikkerhedschef i Danish Crown, Bent Aalund Olsen, forklarer, at brud på hygiejnen skyldes menneskelige fejl:
- Det kan godt være kompliceret at få nye rengøringsmedarbejdere, der ikke kender udstyret godt nok til at finde kroge eller svære områder, men så påpeger vi det over for rengøringsselskabet og får rettet op, så det ikke sker igen, forklarer han.
Desuden afslører rapporten problemer med kondensvand eller olie fra rør og lofter, der drypper ned på slagtekroppe eller kødvarer. Og Fødevarestyrelsen har også i perioden uddelt indskærpelser og forbud for urent personligt udstyr som handsker og forklæder samt gentagne gange påtalt uhygiejnisk opførsel blandt medarbejdere.