23948sdkhjf

Solid indtjening til Harboe

Tirsdagens offentliggørelse af Harboes halvårsregnskab viser gode takter fra koncernen. Ledelsen oppræciserer forventningerne til årets samlede resultat.
Harboe-Koncernens nettoomsætning er i årets første halvår steget med 4,2 pct. til 830,3 mio. kr. Koncernresultatet før skat blev på 58,1 mio. kr. mod 31,5 mio. kr. i samme periode året før.

- Vi har en rigtig sund underliggende drift i virksomheden, som betyder, at vi fastholder en særdeles solid indtjening, kommenterer adm. direktør Bernhard Griese.

Maltekstrat udvikler sig positivt
Den positive udvikling er først og fremmest drevet af stærkt fokus på kvalitet og leverancesikkerhed, effektiv produktion og fleksibel kapacitetsudnyttelse. Sideløbende fortsætter man med med at udbygge aktivitetsniveauet inden for virksomhedens strategiske udviklingsområder. Det gælder bl.a. eksportaktiviteterne, som også i 2. kvartal blev styrket med nye aftaler og produkter.
Maltekstrakt er et andet område, som Harboes har særlig fokus på, og salget udvikler sig positivt og i tråd med planerne. Det er i høj grad de strategiske udviklingsområder, som skal drive den videre værdiskabelse i Harboe.

- Vi forventer, at Harboe også i det kommende halvår vil fortsætte sin positive udvikling. Vi står godt rustet til at fastholde vores position på hovedmarkederne og forventer for hele året en forbedret indtjening i forhold til sidste år – også selvom vi fortsat er eksponeret over for markedsudsving og tiltagende konkurrence, lyder det fra direktøren.

Koncernen har i regnskabsåret gennemført bruttoinvesteringer for 83,8 mio. kr.

Oppræciserer forventninger
Forventningerne til årets resultat før skat forventes stadig i intervallet 75-85 mio. kr. som meddelt i seneste selskabsmeddelelse . Koncernen præciserer dog resultatet til at ligge i den høje ende af intervallet.

Harboe-koncernen har aktiviteterne Harboes Bryggeri A/S samt fødevarevirksomheden Harboefarm A/S, der beskæftiger sig med ferske detailpakkede produkter.

Læs også: Også gode takter fra Harboes fødevarevirksomhed
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079