23948sdkhjf

Kødbyens madmarked er konkurs

Vejr og tabsgivende aktiviteter får skylden
Det er slut med at købe hjemmelavet lemonade og street food fra hele verden og slænge sig i liggestolene omringet af de gamle slagterbygninger i Kødbyen i København.

Kødbyens Mad og Marked, der de seneste tre år har trukket madglade gæster til Flæsketorvet i København, er gået konkurs, oplyser DR København.

- Kødbyens Mad og Marked har gennem en længere periode haft økonomiske problemer. Man har blandt andet forsøgt sig med en redningsplan i efteråret, som har bestået af en intensiv undersøgelse af mulighederne for at få stillet ny kapital til rådighed, hedder det i en pressemeddelelse.

Men det har ikke været muligt at finde pengene.

Kødbyens Mad og Marked åbnede i 2015 og var oprindeligt et sæsonbaseret weekendmarked på Flæsketorvet i København. Siden voksede projektet hurtigt og har udviklet sig til et catering- og event-samarbejde over hele landet.

- Det, der har været rigtig svært, er, at de har skulle skabe en række markedspladser, hvor der ikke var markedspladser før, og hvor folk ikke har været vant til at handle, forklarer by-geograf og madmarkedsekspert Bjørn Henrichsen til DR P4 København.

- Det tager altså nogle år at bygge det op og nogle år for at skabe en sund og bæredygtig forretning i sådan en markedsplads. Det har de på mange måder stået alene med uden særlig meget støtte fra den by, som de bor i, tilføjer han.

DR København har været i kontakt med den tidligere ledelse, som af respekt for den igangværende proces med konkursen henviser til deres pressemeddelelse, hvor der står, at det store økonomiske underskud skyldes en vejrmæssigt udfordrende sommer og en række tabsgivende aktiviteter i 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078