23948sdkhjf

Opkøb præger Naturmælk-regnskab

Naturmælk omsatte i 2016/2017 for 318,5 mio. kr., og det betød en stigning på 25 procent sammenlignet med året før.

- Dette regnskabsår bærer på mange områder præg af, at det blev muligt for selskabet at opkøbe og integrere Øllingegaard, som en del af Naturmælk fremover. Selskabet har som følge deraf haft en stigning i omsætningen på 25 procent i forhold til sidste år, 2/3 af denne stigning er kommet ved overtagelsen af Øllingegaard, skriver Naturmælk i sit årsregnskab.

På bundlinjen blev det til et underskud efter skat på 2,6 mio. kr., hvilket dog var bedre end 2015/2016-underskuddet på 4,6 mio. kr.

- Resultat skal ses i lyset af Naturmælks overtagelse af Øllingegaard mejeri i dette regnskabsår, hvilket tydeligt ses i den store omsætningsfremgang, men hvor engangsomkostninger ved overtagelsen desværre også kan ses på omkostningssiden, konstaterer Naturmælk.

- Presset på markedet for mejeriprodukter har været aftagende i årets løb, men ikke hurtigt nok til den ønskede effekt på regnskabet, og sammen med et ønske om at holde en tilfredsstillende acontopris til Andelshaverne, har dette givet et ikke tilfredsstillende resultat, lyder det videre.

Naturmælk udtrykker ikke nogen konkrete forventninger til 2017/2018, men ser dog positivt på fremtiden.

- Mejeriet forventer en markant udvikling af markedet i de kommende år, mens det også ser ud til, at den tidligere mangel på økologiske mejeriprodukter i Europa, og deraf højere prisforskel mellem økologisk og konventionel mælk, har sat en større omlægningsbølge i gang. Der er fortsat en forholdsvis stor efterspørgsel på både økologisk mælk og gode sunde fødevarer - i et fortsat øget verdensmarked, hvor specielt danske varer fortsat er godt efterspurgte, skriver mejeriet i årsregnskabet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078