23948sdkhjf

Jorgensen ud med sorte tal trods krisen

Odense-koncernen er optimistisk forud for 2011 og har blandt andet sat gang i byggeriet af et nyt hovedkvarter.
Den fynske maskinkoncern Jorgensen Engineering - med i alt ni selskaber - har været presset i et meget tøvende marked i 2010. Flere af Jorgensens store, internationale fødevarekunder har sat investeringerne på pause, hvilket har betydet en mindre omsætning hos moderselskabet Jorgensen i Odense.

Det lavere aktivitetsniveau til trods leverer gruppen dog samlet et overskud. Og Jorgensen-koncernen har dermed fortsat en efterhånden lang tradition for sorte tal på bundlinjen.

Strategisk frasalg
- Jorgensen har i 2010 virkelig mærket markedets investeringsforsigtighed, vanskelige finansieringsmuligheder og skærpede priskonkurrence. Derudover har vi i regnskabsåret tilpasset organisationen og udviklet flere lovende maskiner. Aktiviteter som alle er udgiftsført direkte over driften. Men på trods af disse eksterne og interne forhold er det dog lykkedes os at skabe et positivt resultat igen, siger administrerende direktør Jens Nyeng.

Jorgensens nordjyske datterselskab brüel international a/s har haft et meget travlt år med positivt resultat. Derimod har datterselskaberne i Australien og Irland været en klods om benet og begge bidraget med røde tal på bundlinjen.

- Vi er glade for, at brüel i Hjørring igen i år kan præsentere sorte tal, mens vore irske og australske selskaber ikke har performet tilfredsstillende. Som konsekvens af flere års utilfredsstillende resultater og et nærmest kollapset irsk marked har vi valgt at frasælge vores irske selskab. Mens vi derimod er i gang med et ledelsesskifte og styrkelse af salget hos vores australske selskab, fortæller Jens Nyeng.

Tror på 2011
Ud over en række produktmæssige tiltag er Jorgensen i fuld gang med at bygge et 7.500 kvadratmeter stort domicil i Tietgen Byen i Odense med indflytning juni 2011.

- Vi har brug for en mere tidssvarende bygning, der kan understøtte vores kultur og struktur. Og parallelt hermed introducerer vi et mere tidssvarende logo- og designprogram, der også skal være med til at facelifte Jorgensen, siger Jens Nyeng, der forventer et stigende aktivitetsniveau i 2011 på trods af, at året begynder med en lavere ordrebeholdning.

- Vi har kompetente og dedikerede medarbejdere, en stor tilbudsmasse og flere interessante større projekter i pipelinen, så vi forventer, at resultatet i år bliver betydeligt over sidste års niveau, slutter en optimistisk Jens Nyeng.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08