23948sdkhjf

Dansk æble-isvin i verdensklasse

Jens Skovgaad Pedersen har de seneste fem år eksperimenteret med at fremstille æble-isvin. Han får nu økonomisk støtte til at bringe vinen til verdens top af dessertvine.
Først har Jens Skovgaard Madsen forsøgt sig med kunstig frysning, men nu er han i gang med at undersøge, om det er muligt at fryse æbler eller most i løbet af en dansk vinter.

Det er derfor planen at besøge producenter i Canada for at lære mere og trække på erfaringer herfra. Det skal ske sammen med en fynsk frugtavler, som der er indledt samarbejde med om levering af mosten.

- Målet er klar. Vinen fra Læsten skal være en af de bedste dessert-vine i verden inden for de næste 10 år, siger Jens Skovgaard Pedersen.

Bestyrelsen for LokalAktionsGruppe Randers har besluttet at yde 105.600 kroner i støtte til projektet, som i alt løber op i 264.000 kr.. Vineriet på ”Villaskovgaard” er godkendt, og nu gælder det installering af maskiner og udstyr til produktionen, markedsføring og indretning af showroom med plads til salg, foredrag, rundvisninger og smagninger.

De første flasker ventes klar til salg i august-september 2011.

Jens Skovgaard Pedersen vurderer, at aktiviteterne vil medføre behov for et par ansatte på deltid både i æbeplantagen og vineriet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094