23948sdkhjf

Delika hårdt ramt af listeria-sag

Men direktør Kurt Møller er nu igen særdeles optimistisk
Delikatessevirksomheden Delika Food Group med hovedkvarter i Hammel blev hårdt ramt af den listeriasag, som i december 2016 ramte Delikas pålægsfabrik i Aalborg og førte til lukning af fabrikken i nogle dage lige op til jul.

Ifølge Ritzau Finans vurderes lukningen - og den medfølgende tilbagekaldelse af spiseklare produkter - at have kostet koncernen otte-ni millioner kroner. Altså væsentligt mere end det beløb på mellem to og fem millioner kroner, som direktør Kurt Møller i dagene efter lukningen over for Food Supply vurderede.

Også stigende svinepriser og øget konkurrence fra udlandet har i det seneste regnskabsår trukket ned for Delika Food Group, som endte med en omsætning på godt 490 millioner kroner, et fald på cirka 10 procent. Overskuddet, som i 2015-16 var rekordhøjt på 16,3 millioner kroner efter skat, blev mere end halveret og endte i 2016/17 på 7,5 millioner kroner.

- Så resultatnedgangen kan altså forklares. Men uanset er det brandhamrende ærgerligt på alle fronter. Der er ikke nogen, der er mere træt af det end mig, siger Kurt Møller til Ritzau Finans.

Han er under alle omstændigheder særdeles optimistisk hvad angår fremtiden og peger på, at Delika Food Group på det seneste har udviklet en stribe nye produkter, som er søsat "med rimelig stor succes".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078