23948sdkhjf

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Ingredienskæmpen solgte mere og tjente mindre
Ingrediensproducenten Chr. Hansen formåede at øge det sammenlignelige salg med 10 procent i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/18.

Alligevel faldt virksomhedens overskud i kvartalet en lille smule.

Resultatet efter skat lød på 46,5 millioner euro mod 47 millioner i samme periode sidste år.

Det skyldes dog til dels etableringen af en ny produktion i København, som har medført øgede omkostninger. De skulle på sigt gerne tjene sig ind igen.

Den afgående administrerende direktør, Cees de Jong, er da også mere fokuseret på, at man fortsat formår at øge omsætningen.

- Vi er opmuntret af den solide start, vi har haft på året, og fastholder vores overordnede forventninger til året som helhed, skriver han i en kommentar til regnskabet.

Det er Food Cultures & Enzymes-divisionen, der ikke blot står for mere end halvdelen af omsætningen, men også er den største vækstmotor.

Derimod har Health & Nutrition skuffet en smule på trods af pæn vækst, og ifølge pressemeddelelsen skyldes det blandt andet et svært nordamerikansk marked.

Endelig voksede omsætningen i Natural Colors kun med fire procent, hvilket også medførte et lidt svagere driftsresultat.

Cees de Jong meddelte allerede sidste efterår, at han ville hjem til sin familie i Holland efter fem år i spidsen for virksomheden.

Hans afløser er allerede fundet, idet mexicaneren Mauricio Graber har sagt ja til overtage den ledige direktørstol. Direktørskiftet bliver dog først effekturet 1. juni.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078