23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et fælles forskningsprojekt indkapsle nogle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Ifølge parterne er det veldokumenteret, at såkaldt probiotiske, sundhedsfremmende bakterier kan styrke immunforsvaret, og forbrugere efterspørger det derfor i stigende grad.

Det fælles forskningsprojekt, som skal løbe over 4 år, har fået støtte fra den statslige Innovationsfond, og målet er at komme forbi de teknologiske forhindringer, der står i vejen for at udbrede probiotika i produkter på et globalt marked.

- Det handler om at få de probiotiske bakterier til at virke, der hvor de gør gavn, nemlig i maven på forbrugeren. Den spændende teknologi vi skal arbejde med i projektet kan være med til at sikre, at de sundhedsfremmende egenskaber holdes intakte hele vejen fra fabrikken til forbrugeren, selv i miljøer som er vanskelige, for eksempel fordi det er en drikkevare, eller den ikke opbevares på køl, forklarer projektleder Jakob Søltoft-Jensen, der arbejder for Chr. Hansen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062