23948sdkhjf

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Chr. Hansen og DTU Fødevareinstituttet vil i et fælles forskningsprojekt indkapsle nogle sundhedsfremmende bakterier, så de holder og virker bedre i maven på forbrugeren.

Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Ifølge parterne er det veldokumenteret, at såkaldt probiotiske, sundhedsfremmende bakterier kan styrke immunforsvaret, og forbrugere efterspørger det derfor i stigende grad.

Det fælles forskningsprojekt, som skal løbe over 4 år, har fået støtte fra den statslige Innovationsfond, og målet er at komme forbi de teknologiske forhindringer, der står i vejen for at udbrede probiotika i produkter på et globalt marked.

- Det handler om at få de probiotiske bakterier til at virke, der hvor de gør gavn, nemlig i maven på forbrugeren. Den spændende teknologi vi skal arbejde med i projektet kan være med til at sikre, at de sundhedsfremmende egenskaber holdes intakte hele vejen fra fabrikken til forbrugeren, selv i miljøer som er vanskelige, for eksempel fordi det er en drikkevare, eller den ikke opbevares på køl, forklarer projektleder Jakob Søltoft-Jensen, der arbejder for Chr. Hansen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126