23948sdkhjf

Slagteri fejrer 100 års jubilæum

5. januar 1910 foregik de første slagtninger på Østvendsyssel Andels-slagteri i Sæby. I dag, 100 år senere, kan slagteriet bryste sig af at være den Danish Crown virksomhed, der har leveret det bedste resultat to år i træk.
Danish Crown investerede for nylig 30 millioner kroner i det 100-år gamle slagteri i Sæby med henblik på at fremtidssikre slagteriet til udfordringer de kommende år.

Bedste resultat to år i træk
De mange penge skal bruges på forskellige former for teknik og robotter både i opskæringen, på slagtegangen og i pakkeriet.

- Den nye teknik sørger for, at vi kan forblive konkurrencedygtig, og det giver optimisme hos medarbejderne. Det ser også rigtig godt ud heroppe – vi slagter 417 svin i timen og 49.000 om ugen, og det er mere, end vi nogensinde har slagtet. Tilmed er vi det af alle Danish Crowns slagterier, som har leveret det bedste resultat to år i træk, fortæller fabrikschef Leif Brøndum Nielsen.

Sæby har overlevet i 100 år
Med 100 år på bagen giver det næsten sig selv, at man på slagteriet i Sæby har været god til at løse de udfordringer, som man har stået overfor. Og også fremtiden såvel som nutiden byder på nye udfordringer.

- Først og fremmest er der en konstant udfordring i altid at være konkurrencedygtige, siger Leif Brøndum Nielsen.

Årsagen til, at Sæby-slagteriet har overlevet så lang tid, skyldes blandt andet slagteriets beliggenhed og stedets meget trofaste og stabile medarbejdere, mener Per Søe Madsen og Leif Brøndum Nielsen.

- I 1911 var der behov for et slagteri på østkystsiden for at undgå for lang transporttid for svinene. Slagteriet lå lige op til jernbanen, hvilket sikrede, at der blev transporteret svin ind og færdige varer ud i den anden ende. I dag betyder beliggenheden meget, fordi det er det eneste slagteri i Nordjylland. Vi får svin fra Skagen til lidt syd for Aalborg, så transporttiden og omkostningerne for indtransport er ret lav hos os, fortæller Per Søe Madsen.

- Desuden betyder vores trofaste medarbejdere utrolig meget. Vi har mange, som har været her i rigtig mange år. Det betyder utrolig meget for ånden på stedet. Og helt konkret betyder det selvfølgelig også, at vi altid kan trække på en masse garvede, rutinerede medarbejdere, som ved, hvordan tingene fungerer, siger Leif Brøndum Nielsen.

Jubilæet bliver fejret
Et 100 års jubilæum skal selvfølgelig fejres, og det sker 15. januar 2011, hvor der holdes fest med taler, spisning, musik og dans i Sæby Fritidscenter for nuværende medarbejdere og deres ledsagere.

- Vi regner med, at vi bliver mellem 600-700 mennesker i alt, så det bliver en stor fest, fortæller kontorleder Per Søe Madsen.

Derudover fejres jubilæet med en kæmpe pålægskagemand for medarbejderne fredag 7. januar, som Danish Crown Firmasport står bag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094