23948sdkhjf

Årets Danske Ølnyhed - her er finalisterne

Syv danske bryghuse kæmper om prisen for at have brygget den bedste, mest nyskabende øl i 2017
Årets Danske Ølnyhed er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og spændende øl i Danmark. Også i år kårer foreningens medlemmer de bedste øl i tre kategorier, og finalisterne er nu offentliggjort.

- Det er et utroligt stærkt felt af finalister i år. Syv bryggerier er med i finalen, og det viser, at vi i Danmark er velsignet med en række stærke og innovative bryghuse, der leverer kvalitetsøl til ølkunderne, siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Svaneke Bryghus og Ebeltoft Gårdbryggeri har hver to øl i finalen. De resterende bryggerier har hver én kandidat. Kategorierne ved Årets Danske Ølnyhed lyder "Under fire procent", "mellem fire og syv procent", samt "over syv procent".

Som noget nyt har tre smagepaneler, sammensat af ølentusiaster, øldommere, sommelierer og bloggere, udvalgt de i alt ni finalistøl, som medlemmerne skal smage og stemme på.

Årets Danske Ølnyhed 2017 findes ved finalistsmagninger, hvor Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer kan smage finaleøllene og afgive deres stemme. Smagningerne foregår i februar og arrangeres af foreningens 50 lokalafdelinger fordelt over hele landet.

Kandidaterne til Årets Danske Ølnyhed er indstillet af de danske bryggerier og Danske Ølentusiasters medlemmer. Kravene til øllet er blandt andet, at opskriften skal være ny eller væsentligt modificeret, og at øllet har været til salg på det danske marked i 2017.

Her er finalisterne:

I den milde kategori op til 4 procent er "Don't Worry Pale Ale" fra Svaneke Bryghus, "Fur Påskefrokost" fra Fur Bryghus og "Økologisk Julefrokost" fra Hornbeer med i opløbet.

I gruppen fra 4,1 til 7 procent skal "Kinky Cowboy IPA" fra Ugly Duck Brewing Co., "Mandarina Man" fra Amager Bryghus og "Pommière Calme Houblonée" fra Svaneke Bryghus dyste om titlen som Årets danske Ølnyhed.

I den stærke kategori for øl på 7,1 procent og derover er "Raw Power" fra Ebeltoft Gårdbryggeri , "Trumputkim" fra Hornbeer og "Wilderflower Batch 500" fra Ebeltoft Gårdbryggeri i finalen.

Vinderne bliver offentliggjort til Danske Ølentusiasters generalforsamling lørdag 24. marts i Odense.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094