De vil udvikle glutenfri bagerprodukter i verdensklasse

Nordic Gluten Free Bakery henter viden hos Teknologisk Institut

Det nyetablerede Nordic Gluten Free Bakery i Midtjylland satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter. Derfor kombineres indehavernes mangeårige erfaring fra branchen nu med viden hos Teknologisk Institut. Målet er at udvikle glutenfrie produkter med smag og tekstur i verdensklasse, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

En af indehaverne af Nordic Gluten Free Bakery, Laila Finding, har udviklet på produkterne siden bageriets etablering sidste år. Det har resulteret i et bredt sortiment af brød og kager samt en specialfolie, som gør produkterne særligt velegnede til bake-off. Produkterne er nu på vej ud i butikkerne.

- Vi startede Nordic Gluten Free Bakery, fordi vi mente, at dette måtte kunne gøres meget bedre. Ved at arbejde målrettet med opskriftsudviklingen og udnytte vores mange års erfaring fra bageribranchen er vi lykkedes med at lave produkter, som giver den samme oplevelse som glutenholdige produkter, siger Laila Finding til www.teknologisk.dk.

Læs også: Langenæs Bageriet med nyt millionunderskud

Men Nordic Gluten Free Bakery har ambitioner om mere end det: For at kunne blive ved med at udfordre kategorien skal der også bygges viden op om, hvorfor opskrifterne virker, som de gør. Virksomheden har derfor allieret sig med Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Tekstur, smag og holdbarhed

I samarbejdet med Teknologisk Institut skal der i forbindelse med udviklingen af et helt nyt koncept, som endnu ikke er lanceret på markedet, arbejdes systematisk med fødevareanalyser. Der måles på tekstur, holdbarhed og smagen via trænede dommerpaneler.

- Vi har masser af praktisk erfaring i virksomheden, men vi mangler viden om og adgang til udstyr inden for karakterisering af fødevarer og smagspaneler. Derfor har vi valgt at samarbejde med Teknologisk Institut, som har den viden og de fødevarelaboratorier, vi mangler for at kunne udvikle produkter med den allerbedste smag, tekstur og holdbarhed, siger Laila Finding.

Læs også: Langenæs Bageriet bliver til Lagkagehuset

Hos Teknologisk Institut koordinerer faglig leder Eleonora Miquel Becker samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Hun har mange års erfaring hvad angår fødevarers holdbarhed, og projektet trækker også på kompetencer inden for fysiske fødevareanalyser og sensorik.

- Mange af vores kompetencer kommer i spil i samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Vi måler teksturen på de forskellige opskrifter via teksturprofilanalyser for at afgøre, hvilken der vil give den helt rette tekstur for forbrugerne. Desuden testes prøverne af vores professionelle smagsdommere for at sikre den gode smagsoplevelse gennem hele holdbarheden af produkterne, fortæller Eleonora Miquel Becker.

Godt for salget
Nordic Gluten Free Bakery er allerede nu i dialog med førende kæder om deres interesse for det helt nye koncept. Her forventer bageriet, at dokumentationen fra samarbejdet med Teknologisk Institut kan hjælpe på vej.

- Vi har en klar fornemmelse af, at det gør ekstra indtryk, når vi kan komme med teknisk dokumentation for, at produkterne kan det, vi siger. Vi har allerede set god respons fra markedet på vores eksisterende sortiment, og vi har store forventninger til modtagelsen af det helt nye koncept også, forklarer Laila Finding.

Produkterne fra bageriet i Klovborg skal ikke sælges direkte til kunderne, idet Nordic Gluten Free Bakery vil fungere som grossist og levere bagværk til danske og udenlandske butikker og restaurationer.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

WeDoBurgers lukker og slukker

Grise strømmer til danske slagterier

Rekordsalg af is og sodavand

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Nyhedsbrev

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

1

Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Mors holder DM i østersgastronomi

Ugens grin: Hævnen er sød

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Så bliver der igen brygget øl i Vrå

Daloon-ulykke: Mand er død af sine kvæstelser

Københavns Madhus får ny direktør

Bryggerier sælger godt i varmen

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Sushi-fisk fra Thy i stor skala

Opdræt: Sashimi Royal, der opdrætter Yellowtail Kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm, er i omdrejninger

Salget af Sticks’n’Sushi er udskudt

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Svaneke Bryghus får ny direktør

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Direktør går fra øllet til rejerne

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Fire venner har startet bryghus i Farum

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Produktiviteten taber pusten, når omsætningen stiger

Stor interesse for dansk fødevareeksport på den årlige eksportdag 7. september i Skanderborg

Integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen

Har du set Davit-kranerne fra amerikanske Thern?

SMC's nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvorfor ikke et automationsnetværk, hvor alle kan kommunikere ?

Automatik 2018

Fibox A/S præsenterer profil video

EFFEKTIV nedkøling af kølerum

David er udlært elektriker hos EL:CON i Viborg

Ny medarbejder søges!

Automatik 2018

Korrekte stamdata på den lette måde

Kvalitet optimering med state-of-the-art vakuumkøling

Online konfigurator til ventilmanifold

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Stor transportør

Egatec sætter to nye robotter på skolebænken

Lad os foretage din prøvelastning med vores Waterbags

Nye induktive sensorer i ICB-serien med integreret IO-link kommunikation – ...

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Nyt kompensator katalog fra WILLBRANDT Gummiteknik

Ønsker du stor brudstyrke for glas? Så leverer vi Hærdet glas

Send til en kollega

0.212