23948sdkhjf

De vil udvikle glutenfri bagerprodukter i verdensklasse

Nordic Gluten Free Bakery henter viden hos Teknologisk Institut

Det nyetablerede Nordic Gluten Free Bakery i Midtjylland satser benhårdt på at sætte sig på markedet for glutenfrie bageriprodukter. Derfor kombineres indehavernes mangeårige erfaring fra branchen nu med viden hos Teknologisk Institut. Målet er at udvikle glutenfrie produkter med smag og tekstur i verdensklasse, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

En af indehaverne af Nordic Gluten Free Bakery, Laila Finding, har udviklet på produkterne siden bageriets etablering sidste år. Det har resulteret i et bredt sortiment af brød og kager samt en specialfolie, som gør produkterne særligt velegnede til bake-off. Produkterne er nu på vej ud i butikkerne.

- Vi startede Nordic Gluten Free Bakery, fordi vi mente, at dette måtte kunne gøres meget bedre. Ved at arbejde målrettet med opskriftsudviklingen og udnytte vores mange års erfaring fra bageribranchen er vi lykkedes med at lave produkter, som giver den samme oplevelse som glutenholdige produkter, siger Laila Finding til www.teknologisk.dk.

Læs også: Glutenfrit bageri: Vi er blæst omkuld

Men Nordic Gluten Free Bakery har ambitioner om mere end det: For at kunne blive ved med at udfordre kategorien skal der også bygges viden op om, hvorfor opskrifterne virker, som de gør. Virksomheden har derfor allieret sig med Center for Fødevareteknologi på Teknologisk Institut.

Tekstur, smag og holdbarhed

I samarbejdet med Teknologisk Institut skal der i forbindelse med udviklingen af et helt nyt koncept, som endnu ikke er lanceret på markedet, arbejdes systematisk med fødevareanalyser. Der måles på tekstur, holdbarhed og smagen via trænede dommerpaneler.

- Vi har masser af praktisk erfaring i virksomheden, men vi mangler viden om og adgang til udstyr inden for karakterisering af fødevarer og smagspaneler. Derfor har vi valgt at samarbejde med Teknologisk Institut, som har den viden og de fødevarelaboratorier, vi mangler for at kunne udvikle produkter med den allerbedste smag, tekstur og holdbarhed, siger Laila Finding.

Læs også: Så er der rejsegilde på Food Innovation House

Hos Teknologisk Institut koordinerer faglig leder Eleonora Miquel Becker samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Hun har mange års erfaring hvad angår fødevarers holdbarhed, og projektet trækker også på kompetencer inden for fysiske fødevareanalyser og sensorik.

- Mange af vores kompetencer kommer i spil i samarbejdet med Nordic Gluten Free Bakery. Vi måler teksturen på de forskellige opskrifter via teksturprofilanalyser for at afgøre, hvilken der vil give den helt rette tekstur for forbrugerne. Desuden testes prøverne af vores professionelle smagsdommere for at sikre den gode smagsoplevelse gennem hele holdbarheden af produkterne, fortæller Eleonora Miquel Becker.

Godt for salget
Nordic Gluten Free Bakery er allerede nu i dialog med førende kæder om deres interesse for det helt nye koncept. Her forventer bageriet, at dokumentationen fra samarbejdet med Teknologisk Institut kan hjælpe på vej.

- Vi har en klar fornemmelse af, at det gør ekstra indtryk, når vi kan komme med teknisk dokumentation for, at produkterne kan det, vi siger. Vi har allerede set god respons fra markedet på vores eksisterende sortiment, og vi har store forventninger til modtagelsen af det helt nye koncept også, forklarer Laila Finding.

Produkterne fra bageriet i Klovborg skal ikke sælges direkte til kunderne, idet Nordic Gluten Free Bakery vil fungere som grossist og levere bagværk til danske og udenlandske butikker og restaurationer.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Coop skifter kødbakkerne ud med genbrugsplast

Det vælter ind med nyheder til Madværkstedet

Madiværksættere får chancen hos Irma

Otte projekter er med opløbet

- Det kan vi lære af Big Mac-sagen

Fødevarevirksomheder i Thy rotter sig sammen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

Kokkelandsholdet skal have ny direktør

Online Avis Arkiv

Dansk pepperoni-producent bekymret over nej til brexit-aftale

Chr. Hansens salg går mindre frem end ventet

Chr. Hansen Holding, der laver enzymer og ingredienser til flere industrier, sælger fortsat for mere

Rekord: Over 200 bryggerier i Danmark

Arla vil selv lave sine reklamer

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Bryggeri flytter og får udskænkning

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Hov - blåt plast i hakket grisekød

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED! Prolink Serie 13-0 CTP og Serie 13-34 FLT

Nu skyder vi fødselsdagsåret i gang

Manicus Teknik, din leverandør af hydraulik

”Med så mange medarbejdere er det afgørende at vælge det rigtige virksomhedsledelsessystem.”

Faldsikring på den nemme måde - Fyns Kran Udstyr A/S

RS Components lagerfører nu motorstyringsanalysatorer fra Fluke

Skyd dit nytår i gang med en lidt skævere ansøgning

Siemens har den rigtige softstarter til enhver applikation

Webinar 21/1: Introduktion til PCSCHEMATIC Automation

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

600 mio. kr. skal give et teknologisk boost

Høj hastighed og høj opløsning med 3D smart inline inspektion

Januar nyhedsmail fra KE Fibertec

Ion luftkniv fra EXAIR fjerner statisk elektricitet

LinkedIn, Twitter, Facebook og Instagram.

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bedre plantebaserede alternativer til kød med citrusfibre

ROTEX elastisk klo-kobling fra KTR

Gibotech sætter ny medarbejderrekord

Ta’ med CP på tur til Carlsberg Byen

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med...

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtig...

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

Send til en kollega

0.142