23948sdkhjf

Ny teknik kan gøre fersk kød holdbart i et halvt år

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Banebrydende forskning fra Teknologisk Institut

En ny, banebrydende teknik, der forlænger holdbarheden af fersk kød med flere måneder, er på vej hos Danish Meat Research Institute, DMRI, på Teknologisk Institut i Taastrup.

Instituttets kødforskere og fysikere ser enorme muligheder i projektet, der kan medføre mere fleksibilitet, nye markedsmuligheder og mindre madspild.

- Med den nye teknologi kan man opnå høj fødevaresikkerhed, ingen E-numre og en estimeret holdbarhed af det færdige kød på op til et halvt år ved en opbevaringstemperatur på fem grader, fortæller seniorspecialist Mari Ann Tørngren fra DMRI, der har været med til at udvikle den nye teknologi.


Fra frost til fersk
Mari Ann Tørngren peger på, at fersk kød med en så lang holdbarhed giver en masse nye muligheder for både kødproducenterne, grossisterne, foodservicebranchen, supermarkederne og forbrugerne.

- Der er for eksempel betydelige fordele inden for distribution og logistik. På grund af den længere holdbarhed er det nu muligt til en vis grad at gå fra frostproduktion til fersk produktion af kød, siger hun.

Den nye teknik egner sig kun til hele udskæringer af kød. Metoden kan altså ikke bruges til hakket kød, kød i tern, rå pølser, farsprodukter og lignende.

Det færdige kød, som DMRI arbejder med, er vakuumpakket og mikrobiologisk stabilt. Det betyder, at det kølede kød hverken fordærves eller harsker under lagring.

Teknikken går ud på at behandle det emballerede kød med mikrobølger med en særlig frekvens. Herved opnås en kort og effektiv varmebehandling på kødets overflade - varmen trænger kun få millimeter ind i kødet. Varmebehandlingen afkimer kødets overflade, der herefter kan betragtes som sterilt.

Før varmebehandlingen sker, er kødet vakuumpakket, og plastemballagen sikrer, at kødet ikke kan efterkontamineres.

DMRI søger partnere
Den nye teknologi har bevist sin gyldighed i laboratorieskala. Næste skridt er at få opskaleret teknikken i en mere industriel skala. Der skal udvikles maskiner og udstyr, for eksempel en mikrobølgetunnel, der kan håndtere en kontinuerlig produktion. Til den del af udviklingen og den endelige implementering søger DMRI samarbejdspartnere.

- Lige nu har vi brug for nogle investeringsvillige samarbejdspartnere, som kan hjælpe os med at få teknikken færdigmodnet, så den kan vise sit værd under industrilignende forhold. Det kunne for eksempel. være samarbejdspartnere fra kødindustrien, maskinproducenter eller leverandører af maskindele, som kan se mulighederne i det her, fortæller Mari Ann Tørngren.

Den nye teknik egner sig kun til hele udskæringer af kød. Metoden kan altså ikke bruges til hakket kød, kød i tern, rå pølser, farsprodukter og lignende.



Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ekstremløber skal hjælpe Easyfoods medarbejdere

Ny vidensportal for fødevarefagfolk

DI håber på alternativ Brexit-løsning efter nej til aftale

L&F: Nej til Brexit-aftale skaber stor usikkerhed

Kopisucces: Han har solgt 500.000 kaffekapsler på 10 uger

Lantmännen Unibake er nu ejer af australsk bageri

Nyhedsbrev

Danske Liverpool-fans får egne øl

Har bestilt to specialøl hos Hvide Sande Bryghus

Online Avis Arkiv

Mistanke: Både gæring og histamin i makrelsalat

Alkoholfri øl er Carlsbergs nye guldåre

Bryggeri flytter og får udskænkning

Fødevarevirksomheder ruster sig til hård brexit

King Food fik nyt kølelager på 14 dage

Fødevarestyrelsen bag nyt partnerskab i fødevarebranchen

Hov-hov - glutenfri havremel afsløret med gluten

Sponsoraftale: Dansk Cater skal forkæle Kokkelandsholdet

Ugens grin: Edb-problemer

Efter mejerifusion: Nu er medarbejdere fyret

Jyske kaffe-nørder sælger over hele verden

Stor fastfoodkæde tjener igen penge

FødevareDanmark intensiverer kampen mod lange betalingsfrister

Hov - blåt plast i hakket grisekød

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nye planer: Tulip satser stort på færdigretter

Efter fusion: Fiskevirksomhed gearer ned på Fyn og op i Nordjylland

- Stort potentiale for vækst i den danske ingrediensbranche

Fiskeriet i Skagen Havn rundede en milliard i 2018

Pølser med metal trukket retur

Direktør har forladt Løgismose Meyers

SPX Flow Technology nærmer sig flytning

Royal Unibrew lander stor hotelaftale

Royal Unibrew har en ny plan

Just Eat begyndte året med rekord

Rejefabrik hårdt ramt af oversvømmelse

Mayonnaise kaldt tilbage

1

130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer

Dansk øko-knowhow imponerer i udlandet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Test af hygiejnisk design giver højere fødevaresikkerhed

Endnu en nyhed i vores produktsortiment hos Carl Stahl A/S: Dynamometer med bluetooth forbindelse

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

Ny svingkran? Gør som Budweg Caliper A/S - start med at få branchens hurtigste og skarpeste tilbud!

Bliv opdateret på det seneste nye om bioplast

JUMO Vibrotemp

Kundearrangement/ Undervisning ved jpbc

3 x hurtigere pallehåndtering = spar tid

De bedste løsninger med Lenze

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

Har du styr på kuglerammen - det har jbpc

EFSEN udvider med flere ICAD® kompetencer

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Handling bag ordene

Fibox inspektions-vinduer til montering på elskabe/kapslinger og på alle typer materialer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Må du genbruge dine stregkoder?

Cincoze DS-1200

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

IO-Link: Sensorer og aktuatorer bliver til aktive procesdeltagere i automat...

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Det fundamentale indenfor automatisering

NYT til fiberrens fra Sticklers

Send til en kollega

0.189