23948sdkhjf

Ny teknik kan gøre fersk kød holdbart i et halvt år

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Banebrydende forskning fra Teknologisk Institut

En ny, banebrydende teknik, der forlænger holdbarheden af fersk kød med flere måneder, er på vej hos Danish Meat Research Institute, DMRI, på Teknologisk Institut i Taastrup.

Instituttets kødforskere og fysikere ser enorme muligheder i projektet, der kan medføre mere fleksibilitet, nye markedsmuligheder og mindre madspild.

- Med den nye teknologi kan man opnå høj fødevaresikkerhed, ingen E-numre og en estimeret holdbarhed af det færdige kød på op til et halvt år ved en opbevaringstemperatur på fem grader, fortæller seniorspecialist Mari Ann Tørngren fra DMRI, der har været med til at udvikle den nye teknologi.


Fra frost til fersk
Mari Ann Tørngren peger på, at fersk kød med en så lang holdbarhed giver en masse nye muligheder for både kødproducenterne, grossisterne, foodservicebranchen, supermarkederne og forbrugerne.

- Der er for eksempel betydelige fordele inden for distribution og logistik. På grund af den længere holdbarhed er det nu muligt til en vis grad at gå fra frostproduktion til fersk produktion af kød, siger hun.

Den nye teknik egner sig kun til hele udskæringer af kød. Metoden kan altså ikke bruges til hakket kød, kød i tern, rå pølser, farsprodukter og lignende.

Det færdige kød, som DMRI arbejder med, er vakuumpakket og mikrobiologisk stabilt. Det betyder, at det kølede kød hverken fordærves eller harsker under lagring.

Teknikken går ud på at behandle det emballerede kød med mikrobølger med en særlig frekvens. Herved opnås en kort og effektiv varmebehandling på kødets overflade - varmen trænger kun få millimeter ind i kødet. Varmebehandlingen afkimer kødets overflade, der herefter kan betragtes som sterilt.

Før varmebehandlingen sker, er kødet vakuumpakket, og plastemballagen sikrer, at kødet ikke kan efterkontamineres.

DMRI søger partnere
Den nye teknologi har bevist sin gyldighed i laboratorieskala. Næste skridt er at få opskaleret teknikken i en mere industriel skala. Der skal udvikles maskiner og udstyr, for eksempel en mikrobølgetunnel, der kan håndtere en kontinuerlig produktion. Til den del af udviklingen og den endelige implementering søger DMRI samarbejdspartnere.

- Lige nu har vi brug for nogle investeringsvillige samarbejdspartnere, som kan hjælpe os med at få teknikken færdigmodnet, så den kan vise sit værd under industrilignende forhold. Det kunne for eksempel. være samarbejdspartnere fra kødindustrien, maskinproducenter eller leverandører af maskindele, som kan se mulighederne i det her, fortæller Mari Ann Tørngren.

Den nye teknik egner sig kun til hele udskæringer af kød. Metoden kan altså ikke bruges til hakket kød, kød i tern, rå pølser, farsprodukter og lignende.





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Løgismose Meyers klar med ny topchef

Han er hentet fra virksomhedens egen bestyrelse

Jyske sømandschips ligner et kæmpehit

Fødevarestyrelsen indrømmer: Vi har fejlet

Himmerlandskød regner med op imod 50 nye medarbejdere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Sommerens tørke giver små pommes frites

Nyhedsbrev

Fiskefabrik politianmeldt for listeria-fup

Operation X: Virksomheden solgte laks med listeria-bakterier men forfalskede analyse

Online Avis Arkiv

SIAL: 17 danske fødevarefirmaer under samme hat i Paris

Gum by Hviid-folk: Vi giver ikke op

Mini-tyggegummifabrik er stadig på vej trods tvangsopløsning

Thorfisk udskyder flytning til næste år

Fiskeselskaber slår sig sammen

Nestlé har solgt for 432 milliarder i år

Gærende gløgg kaldt retur

Kendt restauratør tiltalt i stor bedragerisag

Sagen handler blandt andet om indkøb af kød og fisk

Balladen om Thorfisk - lukning eller flytning?

Nowaco-stifter er død

Preben K. Nielsen stod bag en enorm fødevaresucces

Sjællandsk bryghus lancerer øl-snaps

Bilka når madspildsmål 12 år før tid

Varehuskæden har halveret sit madspild. Varehuschef jubler.

Tyggegummi-projekt erklæret konkurs

Thorfisk lukker - Scanfish opruster i Hanstholm

Seafood Danmark har opkøbt Taabbel og flytter selskabets aktiviteter i Thorfisk fra Hvide Sande til Hanstholm

Rekordår hos Danish Crowns grillspecialister

Lykkeposer med overskudsvarer skal nedsætte madspild i Kvickly

Madværkstedet nærmer sig udsolgt

Den københavnske fødevaremesse har kun få stande tilbage

Så er øl-is fra Thy klar

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Primoreels udstiller igen på Scanpack

Opnå besparelser og effektivisering med 100% elektriske produktionsmaskiner!

Hold buffeen varm med VPD's varmebriks i rustfrit stål

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi leverer hver uge nye svingkraner til alle typer virksomheder i hele Danmark

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Har du brug for at din maskine kan bremse sikkert ned?

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Kender du indvirkningen på trykluft på fødevaresikkerheden?

Din logistik specialist i Danmark

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

EHEDG + SEEPEX = ”Mere end ren” på FoodTech 2018

R&D inviterer til åbent hus d. 25. oktober

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Dorner’s nye AquaGard 7350V2 sanitære transportbånd har forbedret sikkerhed og ydeevne

EffiMat automatiserer onlinebutikkernes lagre

Siemens hjælper med reducering af tidsforbruget med Virtuel Commissionering

Procesanlæg og styretavler til energisektoren

Integrede solceller i tag, facade og glaspartier - på Building Green I Forum

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Flytbare reol beslag til containere

Omron introducerer nye IoT proces sensorer til flow (E8FC) og tryk (EFPC)

Berendsen-vaskeris fremtidsmål er at vaske 100 % med regnvand og genanvendt...

1,5 Ton vs. 125 Ton

Ny konference om Fødevareemballage

Send til en kollega

0.274