23948sdkhjf

Stærkt fællesskab med fokus på vækst

Med 20 procent af verdensmarkedet er den danske fødevareingrediensbranche i topform. For at fastholde og udbygge den stærke position er virksomhederne gået sammen i et nyt forum. Det skal skabe forståelse for fødevareingredienser og varetage branchens interesser.
Ingrediensforum har samlet hovedparten af Danmarks producenter og leverandører af fødevareingredienser. Producenterne står bl.a. bag bakteriekulturer, enzymer, vitaminer, stabilisatorer, farver, proteiner, aromaer og emulgatorer. Hovedformålet med sammenslutningen er skabe større synlighed omkring branchen og deres produkter.

- Som forbrugere vil vi gerne have fødevarer, der kan holde sig i mere end et par dage, smage godt og se godt ud. De færreste af os laver alt vores mad fra bunden, så i stedet køber vi f.eks. færdiglavet leverpostej, marmelade, dessert og brød. Al den mad kan vanskeligt fremstilles, distribueres og holde sig uden brug af fødevareingredienser, fortæller Mie Ole Lauritzen, som er konsulent i DI Fødevarer og samtidig Ingrediensforums talerør.

Oplyse om ingrediensernes betydning
Der hersker mange myter omkring fødevareingredienser, som er med til at gøre os usikre omkring vores fødevarer. Det vil Ingrediensforum bl.a. gøre op med ved at oplyse om dem og deres betydning for vores fødevarer.

- Jeg hørte for nylig en kommentar om, at jo højere et E-nummer er, jo farligere er det. Og sådan en myte vil branchen jo gøre alt for at slippe af med, forklarer Mie Ole Lauritzen.

E-numre er en del af et talsystem for tilsætningsstoffer til mad og drikke, der er blevet godkendt i den Europæiske Union (EU), og er optaget på den såkaldte positiv-liste. E'et der står foran numrene står for europæisk. Nummeret kan man slå op og så se, hvad produktet dækker over, og hvad det bruges til. Faktisk er systemet lavet for, at forbrugerne kan være sikre på, at ingredienser med E-numre er blevet testet og godkendt af de europæiske fødevare myndigheder. Med andre ord er E-numre en sikkehed for forbrugerne.

Fokus på sundhed og ernæring
Ingrediensforum vil også øge fokus på "sundhedsfremmende fødevarer". Ingrediensbranchen investerer nemlig i stigende grad kroner i at møde forbrugernes krav om sunde og ernæringsrigtige produkter med høj fødevaresikkerhed. Også her ligger Danmark i front på verdensmarkedet med blandt andre Chr. Hansen og Danisco i spidsen.

Nye initiativer på vej
Ingrediensforum blev etableret i sommeren 2010, og i efteråret har virksomhederne arbejdet på at stable nogle initiativer og arrangementer på benene.

Første dialog bliver politisk, når Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri den 2. marts, inviteres til et møde om ingrediensindustriens produkter og deres betydning i forhold til at løse globale udfordringer.

Fakta om Ingrediensforum
Ingrediensforum tæller virksomhederne BASF, Chr. Hansen, CP Kelco, Danisco, Einar Willumsen, Fortitech, Palsgaard og Scanflavour. Tilsammen omsætter de for over 21 mia. kr. om året.

Uddybende informationer findes på www.ingrediensforum.di.dk

Fakta om ingrediensindustrien
Ingrediensindustrien har en global markedsomsætning på ca. 200 mia. kr. om året. Danmark er verdens førende nation inden for ingredienser til fødevarer og de danske virksomheder omsætter for ca. 38 mia. kr. om året. Det svarer til 20 pct. af den totale omsætning af fødevareingredienser. Ca. 95 pct. af omsætningen hentes uden for landets grænser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08