23948sdkhjf

Sådan laver man Nordens bedste sild

Årets vinder er en stærk sag med chili og peberrod
For ottende år i træk har Nyhavns Færgekro i København afviklet det nordiske mesterskab i sild - og denne gang gik dommerpanelets topplacering til danskeren René Tholander fra Asnæs.

Hans "Hotte sild" var inspireret af en klassisk hotdog. I sildeudgaven handler det om udhulet rugbrød med kryddersild og toppet med
friskrevet peberrod, creme fraiche, mango chutney, friturestegte løg, chili-tomatlage og kapers.

Otte silde-eksperter deltog i finalen, deraf fire fra Danmark, to fra Norge og to fra Sverige.

Det var også danskere, der løb med anden- og tredjepladsen. Nordjyske Henning "Barmer" Jensen, der har vundet konkurrencen to gange, blev denne gang nummer to med sine "Krydrede sild i hyben, blomme og madeira". Tredjepladsen gik til den tidligere major i Forsvaret Søren Mogensen fra Charlottenlund. Hans opskrift hed "Picklessild".

Ifølge Nyhavns Færgekro har vinderen, René Tholander, fintunet sin opskrift lige siden sidste års sildedyst, men har haft sildeopskrifter som hobby i de seneste 30 år. Han er til daglig skoleleder på Kalundborg Friskole.

Hans vindersild kommer her til foråret på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063