Sådan laver man Nordens bedste sild

Årets vinder er en stærk sag med chili og peberrod

For ottende år i træk har Nyhavns Færgekro i København afviklet det nordiske mesterskab i sild - og denne gang gik dommerpanelets topplacering til danskeren René Tholander fra Asnæs.

Hans "Hotte sild" var inspireret af en klassisk hotdog. I sildeudgaven handler det om udhulet rugbrød med kryddersild og toppet med
friskrevet peberrod, creme fraiche, mango chutney, friturestegte løg, chili-tomatlage og kapers.

Otte silde-eksperter deltog i finalen, deraf fire fra Danmark, to fra Norge og to fra Sverige.

Det var også danskere, der løb med anden- og tredjepladsen. Nordjyske Henning "Barmer" Jensen, der har vundet konkurrencen to gange, blev denne gang nummer to med sine "Krydrede sild i hyben, blomme og madeira". Tredjepladsen gik til den tidligere major i Forsvaret Søren Mogensen fra Charlottenlund. Hans opskrift hed "Picklessild".

Ifølge Nyhavns Færgekro har vinderen, René Tholander, fintunet sin opskrift lige siden sidste års sildedyst, men har haft sildeopskrifter som hobby i de seneste 30 år. Han er til daglig skoleleder på Kalundborg Friskole.

Hans vindersild kommer her til foråret på Nyhavns Færgekros store sildebord, der består af 12 forskellige hjemmelavede specialiteter af langtidsmodnede sild.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Skagenfoods måltidskasser brager videre

Slagteri bekræfter: Slut med Genz Kød

Slow Food-folk mødes i København

Wefood gør klar til at åbne i Aarhus

Danske specialfødevarer på charmeoffensiv i Hamburg

Unibrew solgte og tjente mere

Nyhedsbrev

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gratis jubilæumskonference: 25 år med Maskindirektivet

OTV Plast får tildelt erhvervsprisen

Stor ekstern blandings-sprøjtedyse til overfladebehandling, køling, maling

Gibotech styrker projektledelsen igen

Med SecurityBridge er der ingen fare for manipulation!

Bruger du også en gravemaskine til at løfte med?

Hybrid transport gør individualiseret masseproduktion rentabel.

Frekvensomformer til elevatorer/lifte?

Nomo har stor erfaring inden for skræddersyede lejer

Ny kapsling/elskab? Stål eller Polycarbonat? Hvad bør du vælge?

Giv dine sælgere det rette værktøj

Glasrør og glasstænger kan Mirit Glas tilbyde efter kundens specifikationer

Den opgraderede omrører med bundstøtte sikrer effektiv bearbejdning og fremragende produktsikkerhed

Busch 5 elementer af effektivitet præsenteret på årets Anuga Foodtec

Hands-on intro: Investér 2½ timer og kom på forkant med jeres kvalitetsledelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Endnu bedre afgratning!

FUJI - Verdens mest miljørigtige SUPER alkaline batteri produceret af over 75% recyklings materiale.

Med effektiv logistik støtter FødevareBanken de socialt udsattes behov

Udnyt din robots FULDE potentiale

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Send til en kollega

0.211