23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Dioxin-æg holder sig under grænseværdierne

De 450.000 æg fra Triova, som er anvendt i æggeblandinger til majonæse eller småkager er nu undersøgt for dioxin. Ingen havde et dioxinindhold over grænseværdierne.
















Det dokumenterer stikprøver og analyser af æggeblandinger til den danske fødevareindustri som Fødevarestyrelsen har gennemført. I alt er omkring 450.000 æg fra foder- og fjerkræavlerfirmaet Triova Aps i Herlufsmagle blevet anvendt i æggeprodukter. Det er disse æggeblandinger, som Fødevarestyrelsen har analyseret. Ingen af blandingerne havde et dioxinindhold over grænseværdierne. Analyserne understøtter den risikovurdering som DTU Fødevareinstituttet tidligere har udarbejdet. Her regnede man sig frem til, at der med indholdet af dioxin i det tyske fjerkræfoder ikke var sundhedsmæssig risiko ved de pågældende æggeblandinger. Tilsvarende havde stikprøver fra tyske kyllinger solgt i dansk detailhandelen alle et dioxinindhold under de tilladte grænseværdier. Resultaterne af stikprøver og analyseresultater fra et større parti såkaldte knækæg, som er tilbageholdt på Triova Aps, viser ifølge laboratorieanalyser på Fødevarstyrelsens laboratorier et dioxinindhold over eller tæt på grænseværdierne. På den baggrund vil Fødevarestyrelsen påbyde virksomheden at destruere æggene.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.141