En statistik på årets Michelin-dag: Branchen vokser i Danmark

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Der bliver solgt mere og mere på restauranter i Danmark.

Det skriver Danmarks Statistik mandag, hvor de eftertragtede michelinstjerner bliver uddelt.

Ifølge tallene fra statens statistikere er salget i restaurationsbranchen steget med 54 procent til 42,7 milliarder kroner fra 2009 til 2017. Det er målt i løbende priser og er altså dermed inklusive inflation.

- Stigning skyldes især udviklingen i Region Hovedstaden, hvor salget er vokset med 73 procent siden 2009, skriver Danmarks Statistik.

Med et salg på 21,7 milliarder kroner står Region Hovedstaden for 51 procent af det samlede salg i restaurationsbranchen.

Næststørst er Region Syddanmark med en omsætning i branchen på 7,3 milliarder kroner.

Med restaurationsbranchen indregner Danmarks Statistik virksomheder, hvor der "tilbydes komplette måltider eller drikkevarer til umiddelbar fortæring".

Det tæller altså både traditionelle restauranter, men også cafeterier og "boder med fast eller midlertidigt placering".

Stigningen i salget har også ledt til en stigning i beskæftigelsen i branchen. I slutningen af 2017 var der 95.300 lønmodtagere i restaurationsbranchen, en stigning på 50 procent siden 2009.

- I 2017 var 40.400 personer ansat i restaurationsbranchen i Region Hovedstaden, 18.600 i Region Midtjylland, 17.100 i Region Syddanmark, 9800 i Region Sjælland og 9300 i Region Nordjylland, skriver Danmarks Statistik.

Som andel af alle lønmodtagere i Danmark står restaurationsbranchen nu for 3,5 procent mod 2,4 procent i 2009.

Alt er dog ikke fryd og gammen for Danmarks restauranter, caféer og foodtrucks.

Antallet af konkurser er steget fra omkring 250 årligt i 2009 til 409 i 2017. Her trækker specielt Region Hovedstaden fra og står for lang over halvdelen.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Mosteri har mistet hele kapitalen

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Fisker scorede kassen på populære sild

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Nyhedsbrev

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Slagterikoncern bløder i 2017-regnskab

Hård konkurrence har presset priserne og efterlader gigant med underskud

Pas på plast i Party-pølserne

Flytning og relancering koster Noma millionunderskud i 2017

Regnskab for 2017 viser underskud på 1,7 millioner kroner for den hyldede gourmetrestaurant Noma

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Østjyske orm og gærflager på Folkemødet

For fulde huse inviterede de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus til debat på Folkemødet om udvikling af fremtidens fødevareløsninger

Ugens grin: Weekend-arbejde

Klumme: Hvad skal i indkøbskurven i 2030?

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Smartbake opruster med køb af øko-producent

Bagerikoncernen får med opkøbet en stor bid af markedet for økologisk brød til københavnske hoteller, restauranter og cateringvirksomheder

Kongsbak satser på Hanstholm

Firmaet Jacob Kongsbak Lassen flytter sin produktion af røget fisk fra Malmø til Hanstholm snarest

Coop skaber internationalt kaffebrand

En ny kaffe af ekstra høj kvalitet, produceret med stort ansvarlighedsaspekt har givet ordrer til Coops afrikanske risteri fra blandt andet USA, Kina og Holland

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Østlige øko-markeder har potentiale

Mere udstyr til de små bryggerier

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

Nu risikerer 35.000 virksomheder tvangsopløsning

Danmark må beholde særregel om mindre nitrit i kødpålæg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi har været

Eksporter intelligente 3D-modeller til Revit fra Inventor, Solidworks og CREO.

Vil du udvide dit salg til drikke- og fødevareindustrien i Indien?

Svejsehuset A/S giver ordet “svejserobot” en helt ny betydning!

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af lodderøg hos Nordic Power Converters

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Se mere om én af de seneste kraner vi har leveret - denne gang med en unik eltalje

Et stærkt samspil mellem produkt og teknologi

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Garanteret tør trykluft

Interne varenumre - er det et problem?

Har du ikke tid eller plads til at grille?

Effektivt luftskifte uden trækgener i restaurant

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kobbernitter garanterer fastgørelse i høj kvalitet.

Ny produktoversigt tilgængelig på DAN-doors.dk!

Automationsdag et hit

Fibox A/S præsenterer profil video

Send til en kollega

0.247