23948sdkhjf

Millionstøtte skal forbedre ældres ernæring

To danske iværksætterfirmaer fik del i pulje

To danske iværksætterfirmaer får samlet 120.000 euro fra EU-projektet INCluSilver.

Støtten skal fremme udvikling af ældremad, som forebygger underernæring hos ældre.

Den ene virksomhed er Movesca i Lyngby. Den anden hedder Sens Innovation og ligger i København. Begge virksomheder arbejder med teknologi.

- Vi er rigtigt glade for tilsagnet, fordi det giver os mulighed for at gennemføre projektet, og det er rigtigt spændende og udfordrende at arbejde med et projekt, der går på tværs af sektorer. Og nu glæder vi os til at komme i gang, siger Jon Henningsen, direktør for Movesca ApS.

Både Movescas og Sens’ projekter har fokus på at forbedre den danske plejesektor ved at udvikle it-løsninger, der hjælper hospitaler og den kommunale plejesektor i samarbejdet med hinanden om ældre patienters ernæring, sundhed og fysisk aktivitetsniveau.

Målet med løsningerne er at få flere ældre patienter til at spise sundere og motionere og samtidigt gøre det nemmere for sundhedspersonale at monitorere patienters tilstand.

Næsten fem millioner kroner deles ud i første runde af EU-projektet INCluSilver, hvor Danish Food Cluster er dansk partner.

13 små og mellemstore virksomheder fra seks forskellige lande får støtte til deres idéer indenfor individualiseret kost og ernæring for de ældre, heraf er to altså fra Danmark.

- Vi har modtaget mange ansøgninger med unikke idéer, og de, der virkelige skiller sig ud, har ikke bare potentiale til at forbedre det stigende antal ældres livskvalitet, men kan også blive en ny driver for eksport i fødevareklyngen, siger Nikolai Milman, projektleder hos Danish Food Cluster.

Der er ny ansøgningsrunde med frist 15. marts, hvor danske virksomheder kan byde ind.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078