Aarstiderne på vej med nyt grøntsagsprodukt
Det er udviklet på basis af overskudsgrøntsager
Fermentering er en naturlig måde at konservere et produkt på.
- Fermentering bidrager med nye smage og er en spændende holdbarhedsforlængende proces, hvor vi slipper for at bruge tilsætningsstoffer. Derfor ser vi et godt potentiale i at arbejde mere med processen i vores produktudvikling, siger Lene-Maria Dalgaard Toksværd fra Aarstiderne til teknologisk.dk.
Konkret er processen som nævnt prøvet af på en pink fennikelkraut, som løbende blev testet over tid i Teknologisk Instituts fødevareanalyselaboratorier. Derudover blev produktet testet af et dommerpanel for at bestemme den sensoriske holdbarhed på parametre som sødme, konsistens og den fermenterede smag.
Ifølge én af eksperterne fra Teknologisk Instituts sensoriklaboratorium i Aarhus, konsulent Eva-Marie Lange, er der mere og mere fokus på at teste den sensoriske holdbarhed på nye fødevarer:
- Ud over den oplagte mikrobiologiske holdbarhed er smagen helt væsentlig for forbrugeren. Fordelen ved at lade et trænet panel teste produkterne i produktets holdbarhed er, at det fanger nuancer, som virksomheden ikke selv måtte fange. Dermed kan man rette produkt og holdbarhed til, inden reklamationerne kommer, forklarer Eva-Marie Lange.