Aarstiderne på vej med nyt grøntsagsprodukt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det er udviklet på basis af overskudsgrøntsager

I bestræbelserne på at reducere madspild har måltidskassevirkomheden Aarstiderne, i samarbejde med Teknologisk Institut, udviklet en fermenteret pink fennikelkraut. Virksomheden er nu i gang med de sidste overvejelser, inden produktet sendes på markedet, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

Fermentering er en naturlig måde at konservere et produkt på.

- Fermentering bidrager med nye smage og er en spændende holdbarhedsforlængende proces, hvor vi slipper for at bruge tilsætningsstoffer. Derfor ser vi et godt potentiale i at arbejde mere med processen i vores produktudvikling, siger Lene-Maria Dalgaard Toksværd fra Aarstiderne til teknologisk.dk.

Konkret er processen som nævnt prøvet af på en pink fennikelkraut, som løbende blev testet over tid i Teknologisk Instituts fødevareanalyselaboratorier. Derudover blev produktet testet af et dommerpanel for at bestemme den sensoriske holdbarhed på parametre som sødme, konsistens og den fermenterede smag.

Ifølge én af eksperterne fra Teknologisk Instituts sensoriklaboratorium i Aarhus, konsulent Eva-Marie Lange, er der mere og mere fokus på at teste den sensoriske holdbarhed på nye fødevarer:

- Ud over den oplagte mikrobiologiske holdbarhed er smagen helt væsentlig for forbrugeren. Fordelen ved at lade et trænet panel teste produkterne i produktets holdbarhed er, at det fanger nuancer, som virksomheden ikke selv måtte fange. Dermed kan man rette produkt og holdbarhed til, inden reklamationerne kommer, forklarer Eva-Marie Lange.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Frysekoks tæt på at tage livet af Coldstar

Vejle-virksomheden mistede 90 millioner kroner

Brüel-direktør stopper - der er brug for en anden

Nordic Sugar ramt af strejke

- Det er dybest set, fordi vi har medvind på cykelstien

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

2

Lasagne-Uber: Nu må vi sælge mad til hinanden

Nyhedsbrev

Langenæs Bageriet med nyt millionunderskud

Kassen er tom hos juicefirmaet Seimei

Ejer Allan Feldt har fyret halvdelen af medarbejderne

Ny emballage: Nu kan man lugte fødevaren, før man køber

Erhvervsminister bliver ny direktør for Dansk Erhverv

Advarsel: Listeria i løgpølse fra Slagter Munch

Forbud mod transfedt i dansk mad virker

Mosteri har mistet hele kapitalen

Rejsegilde: Carlsberg støbte bajere ned i fundamentet

Nyt hovedsæde bliver 15.585 kvadratmeter stort og forbindes direkte til Carlsberg Laboratorium under jorden

Dansk restaurant igen kåret som den 19.-bedste i verden

Toms ramt af metalstykker i lakrids

Fisker scorede kassen på populære sild

Ny koncernchef i Dagrofa

Nuværende Arla-direktør skal være topchef

Adival har vokseværk

Travlhed kræver ekstra kvadratmeter til fabrikken i Billund.

Mash opruster med bistrokoncept

Ikonisk københavner-restaurant bliver ”bistroficeret” i Tyskland.

Efter 15 år: Nu får kornet sit eget hus

Muggen mousse: Kæde trækker dessert tilbage

Meyer tidoblede (næsten) underskuddet i 2017

Opkøb påvirker regnskab hos Det Danske Madhus

Omsætningen steg, mens indtjeningen faldt i 2017

Kunder presser McDonald’s til at droppe plastiksugerør

Pas på plast i Party-pølserne

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Passioneret ismand skummer fløden på vegansk satsning

Mere udstyr til de små bryggerier

Østlige øko-markeder har potentiale

Ledigheden helt i bund blandt mejeriledere

Kaffekæde koster rigmand kassen

Thisted Bryghus lancerer VM-øl til danske fodboldfans

Rekordsalg: Danskerne hungrer efter kammerjunkere

Dragsbæk dalede i top og bund

Tidligere slikdirektør skal nu styre madaffald

Se alle Medlemmernes egne nyheder

JOBOPSLAG: Bliv handelselev hos Fyns Kran Udstyr A/S (Odense)

Beskyttelsesdørsystemet PSENmlock - nu med flugtvejsoplåsning og serieforbindelse

Smart solcellelampe er den perfekte ledsager til udeliv og arbejde væk fra el-nettet

RS Components tilbyder datasikkerhedsprodukter, der kan hjælpe virksomheder med GDPR

Ny rapport: Standarder øger nordisk produktivitet og BNP

Uglvig og Skelmose samler tropperne i et selskab - Skelmose

teknatex ApS har stor succes med salg af perma STAR smøreenheder

Kom til julegavemesse ved Mogens Daarbak A/S

Bowitek åbner afdeling i Randers

Dyser hjælper luften ned i opholdszonen

Nyhed. Vectron IP66 frekvensomformer

Få CT scannet dine emner hos Zebicon

Maskinsikkerhed: Få hjælp til valg af produkter!

Savner du et miljøvenligt alternativ indenfor smøremidler og korrosionsbeskyttelse?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Sommerudflugt til Egeskov Slot

Iværksætter automatiserer årsregnskabet, så hun har mere tid til madpakker

Sommerferien står for døren!

Siemens SIRIUS ACT trykknapper - robuste, smarte og fleksible

Ny medarbejder hos norm-teknik

Ejner Hessel A/S og deres valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat...

Højtryks nåleventil med mikrometer håndtag

- Stemningen og atmosfæren var helt unik sammenlignet med andre steder, vi ...

Send til en kollega

0.213