23948sdkhjf

Aarstiderne på vej med nyt grøntsagsprodukt

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Det er udviklet på basis af overskudsgrøntsager

I bestræbelserne på at reducere madspild har måltidskassevirkomheden Aarstiderne, i samarbejde med Teknologisk Institut, udviklet en fermenteret pink fennikelkraut. Virksomheden er nu i gang med de sidste overvejelser, inden produktet sendes på markedet, skriver Teknologisk Institut på sin hjemmeside.

Fermentering er en naturlig måde at konservere et produkt på.

- Fermentering bidrager med nye smage og er en spændende holdbarhedsforlængende proces, hvor vi slipper for at bruge tilsætningsstoffer. Derfor ser vi et godt potentiale i at arbejde mere med processen i vores produktudvikling, siger Lene-Maria Dalgaard Toksværd fra Aarstiderne til teknologisk.dk.

Konkret er processen som nævnt prøvet af på en pink fennikelkraut, som løbende blev testet over tid i Teknologisk Instituts fødevareanalyselaboratorier. Derudover blev produktet testet af et dommerpanel for at bestemme den sensoriske holdbarhed på parametre som sødme, konsistens og den fermenterede smag.

Ifølge én af eksperterne fra Teknologisk Instituts sensoriklaboratorium i Aarhus, konsulent Eva-Marie Lange, er der mere og mere fokus på at teste den sensoriske holdbarhed på nye fødevarer:

- Ud over den oplagte mikrobiologiske holdbarhed er smagen helt væsentlig for forbrugeren. Fordelen ved at lade et trænet panel teste produkterne i produktets holdbarhed er, at det fanger nuancer, som virksomheden ikke selv måtte fange. Dermed kan man rette produkt og holdbarhed til, inden reklamationerne kommer, forklarer Eva-Marie Lange.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Nyhedsbrev

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Online Avis Arkiv

Naturmælk sætter nye rekorder

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Process Engineering donerer igen i år penge til velgørende formål

Fuld fart på salget for Carsten Holm A/S

PALOMAT® Forhandler 2018!

Et prisvindende værktøj til central styring af professionelle køkkener

Kom godt i gang med at anvende Revit.

Per er udlært elektriker – og fortsætter hos EL:CON i Roskilde

Bondy hjælper dig med at maksimere dit udbytte ved vakuumtransport

Du kan stadig nå det!

12. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

KTR Radex-NC Servo stållamelkobling

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

KL Automatik leverer fuldautomatisk etiketteringsanlæg til slagteriet DanePork

Hjemløse kaffesælgere bliver klædt varmt på af erhvervslivet

KE Fibertec introducerer vaskeservice

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Nyt VETEC dynamometer hos Carl Stahl A/S

JOFRA takker for et stærkt år

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Det er ikke hver dag vi sælger en løfteklo som denne til en kunde →

Svingnings- og Chokdæmpere fra WILLBRANDT Gummiteknik

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Send til en kollega

1.278