23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Millionbevilling til kost og sundhed

Forskning i fødevarer er blandt modtagerne af dette års bevillinger fra Det Strategiske Forskningsråd.

Sunde kvalitetsfødevarer er blandt det danske samfunds væsentlige udfordringer. Blandt de 55 ansøgere, som Det Strategiske Forskningsråd netop har valgt at bevillige samlet knap 1 mia. kr., er derfor forskning i sammenhængen mellem kost og sundhed.

Konkret skal et projekt ledet af professor William G.T. Williats fra KU søge ny viden om sammenhængen mellem plantefibre i frugt og grøntsager og den mulige forebyggelse og helbredelse af nogle former for blodkræft.

Det Strategiske Forskningsråds bevilling er på ca. 12 mio. kr.

Bred vifte af felter tilgodeses

Forskningsprojektet udføres i et samarbejde med private virksomheder og forskere fra USA, Tyskland og Storbritannien, en konstruktion der lægges vægt på ved udvælgelse af projekter.

- Det er karakteristisk for forskningsaktiviteterne, at de vil blive udført i et tæt samarbejde med private og offentlige brugere samtidig med, at der er et udbygget samarbejde med forskere overalt i verden, siger Peter Olesen, formand for bestyrelsen for Det Strategiske Forskningsråd.

Øvrige områder, der får tildelt bevillinger er forskning i uafhængighed af fossile brændsler, hvordan patienter sikres bedre behandling, forebygge sygdomme og bedre uddannelse.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11