Sunde kvalitetsfødevarer er blandt det danske samfunds væsentlige udfordringer. Blandt de 55 ansøgere, som Det Strategiske Forskningsråd netop har valgt at bevillige samlet knap 1 mia. kr., er derfor forskning i sammenhængen mellem kost og sundhed.
Konkret skal et projekt ledet af professor William G.T. Williats fra KU søge ny viden om sammenhængen mellem plantefibre i frugt og grøntsager og den mulige forebyggelse og helbredelse af nogle former for blodkræft.
Det Strategiske Forskningsråds bevilling er på ca. 12 mio. kr.
Forskningsprojektet udføres i et samarbejde med private virksomheder og forskere fra USA, Tyskland og Storbritannien, en konstruktion der lægges vægt på ved udvælgelse af projekter.
- Det er karakteristisk for forskningsaktiviteterne, at de vil blive udført i et tæt samarbejde med private og offentlige brugere samtidig med, at der er et udbygget samarbejde med forskere overalt i verden, siger Peter Olesen, formand for bestyrelsen for Det Strategiske Forskningsråd.
Øvrige områder, der får tildelt bevillinger er forskning i uafhængighed af fossile brændsler, hvordan patienter sikres bedre behandling, forebygge sygdomme og bedre uddannelse.