Chokoladefabrik har udvidet med lidt af hvert

Mols Organic lancerer nye produkter igen og igen

Det begyndte med en chokoladefabrik, og der bliver stadig lavet masser af chokolade hos Mols Organic på Djursland - men som led i en større turnaround bliver der nu også sendt en lang række andre fødevareprodukter ud af dørene i landsbyen Vrinners.

Fabrikken begyndte at lave energibarer i 2015 og har netop udvidet på det område med den nye serie Mols Organic Rawbars, som direktør Aksel Rømer har kæmpestore forventninger til. Derudover laver virksomheden både butter cookies, pebernødder, kammerjunkere, chips, marcipan og nougat - og har også bevæget sig ind på drikkemarkedet med mineralvand på flaske fra det lokale vandværks boringer.

Sidstnævnte er ikke mindst kommet med i sortimentet, "fordi vi kan", som Aksel Rømer konstaterer. Han henviser til, at vandet bliver kørt fra boringen på Mols til det fynske Ørbæk Bryggeri, hvor det bliver tappet på flasker både med og uden brus.

Marmelade på vej
Ørbæk Bryggeri er lige som Mols Organic ejet af familien Rømer, der ud over Aksel tæller broderen Nicolai og faderen Niels Rømer. Deres voksende forretning omfatter også blandt andet Nyborg Destilleri og Naturfrisk, der sælger økologisk sodavand, juice og smoothies.

- Vi skal også til at lave marmelade, men vi skal nok ind i 2019, før vi også kan kalde os marmeladefabrik. Vi kan ikke gabe over mere lige nu, siger Aksel Rømer.

Mange af opskrifterne på de nye produkter kan familien takke far Niels Rømer for - det er ofte hans hoved, ideerne kommer ud af.

- Han er dygtig - han kan virkelig udvikle, fastslår Mols Organic-direktøren.

Overskud på vej

Familiens sats på Mols begyndte i 2014, da Rømer'ne overtog den konkursramte chokoladevirksomhed Mølle Skovly med brandnavnet Woodshade Organics. Ret hurtigt blev Aksel Rømer indsat som direktør, og han har siden da arbejdet på at gøre fabrikken rentabel via de nye produkter og et navneskifte til Mols Organic.

Hidtil har der været tale om underskud i regnskaberne- senest et minus på knap halvanden millioner i 2016. Regnskabet for 2017 er ikke klart endnu, men der er lagt op til endnu et underskud. Og så skulle der gerne være sorte tal på bundlinjen fra 2018, lader direktøren forstå.

Ud over at tage helt nye varegrupper ind har hans turnaround også handlet om at forbedre de velkendte opskrifter fra fortiden.

- For eksempel har vi udviklet lidt på marcipanopskriften, så marcipanen nu har en holdbarhed på ni måneder mod tidligere kun fire måneder, nævner Aksel Rømer.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Konkursramt slagteri har fået en afløser

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.191