23948sdkhjf

Chokoladefabrik har udvidet med lidt af hvert

Mols Organic lancerer nye produkter igen og igen

Det begyndte med en chokoladefabrik, og der bliver stadig lavet masser af chokolade hos Mols Organic på Djursland - men som led i en større turnaround bliver der nu også sendt en lang række andre fødevareprodukter ud af dørene i landsbyen Vrinners.

Fabrikken begyndte at lave energibarer i 2015 og har netop udvidet på det område med den nye serie Mols Organic Rawbars, som direktør Aksel Rømer har kæmpestore forventninger til. Derudover laver virksomheden både butter cookies, pebernødder, kammerjunkere, chips, marcipan og nougat - og har også bevæget sig ind på drikkemarkedet med mineralvand på flaske fra det lokale vandværks boringer.

Sidstnævnte er ikke mindst kommet med i sortimentet, "fordi vi kan", som Aksel Rømer konstaterer. Han henviser til, at vandet bliver kørt fra boringen på Mols til det fynske Ørbæk Bryggeri, hvor det bliver tappet på flasker både med og uden brus.

Marmelade på vej
Ørbæk Bryggeri er lige som Mols Organic ejet af familien Rømer, der ud over Aksel tæller broderen Nicolai og faderen Niels Rømer. Deres voksende forretning omfatter også blandt andet Nyborg Destilleri og Naturfrisk, der sælger økologisk sodavand, juice og smoothies.

- Vi skal også til at lave marmelade, men vi skal nok ind i 2019, før vi også kan kalde os marmeladefabrik. Vi kan ikke gabe over mere lige nu, siger Aksel Rømer.

Mange af opskrifterne på de nye produkter kan familien takke far Niels Rømer for - det er ofte hans hoved, ideerne kommer ud af.

- Han er dygtig - han kan virkelig udvikle, fastslår Mols Organic-direktøren.

Overskud på vej

Familiens sats på Mols begyndte i 2014, da Rømer'ne overtog den konkursramte chokoladevirksomhed Mølle Skovly med brandnavnet Woodshade Organics. Ret hurtigt blev Aksel Rømer indsat som direktør, og han har siden da arbejdet på at gøre fabrikken rentabel via de nye produkter og et navneskifte til Mols Organic.

Hidtil har der været tale om underskud i regnskaberne- senest et minus på knap halvanden millioner i 2016. Regnskabet for 2017 er ikke klart endnu, men der er lagt op til endnu et underskud. Og så skulle der gerne være sorte tal på bundlinjen fra 2018, lader direktøren forstå.

Ud over at tage helt nye varegrupper ind har hans turnaround også handlet om at forbedre de velkendte opskrifter fra fortiden.

- For eksempel har vi udviklet lidt på marcipanopskriften, så marcipanen nu har en holdbarhed på ni måneder mod tidligere kun fire måneder, nævner Aksel Rømer.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Medie: Carlsberg risikerer milliardbøde i kartelsag

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Cateringbranchen opruster med ny forening

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

Vingård klar med nyt madmarked

Nyhedsbrev

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Online Avis Arkiv

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Ægtepar tjener millioner på Aarhus Street Food

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny direktør for kokkelandsholdet klar

Sten Sloth Knudsens afløser udpeget

Regeringen skrinlægger klimamærke på fødevarer

Havrefras-maskine kører uden knas på 16. år

Kødkoncern ramt af nyt millionunderskud

Danske virksomheders skattebetaling satte rekord

Sommer: Bone's fik mindste plus siden 2003

Ginproduktion flytter ind på gods

Ugens grin: Det grådige skattevæsen

Nu giver Vestfyen den for alvor Jolly-gas

Fare på færde: Kagefabrik evakueret

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Korrosion: Leverpostej kaldt tilbage

Domino's Pizza drejer nøglen om i Danmark

Salmonella fundet i medisterpølse

Nordic Sugar kan nu lave rent dansk øko-sukker

Kokkeriet går i luften med Singapore Airlines

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Grundfos køber WATS Test Data Management platform

Bronzepakken - Messeudstyr

Tick Cad investerer yderligere inden for 3D-scanning.

Sikker robotovervågning

Euro Poultry sætter fokus på "opdrættet uden antibiotika"

Egatec A/S lancerer nyt forretningskoncept indenfor automation

Hvide solceller til administrationsbygning

Ara-el anbefaler distributions bokse til nødbelysning

Ny RFID-teknologi giver hoteller og restauranter styring på duge og forklæder

Deep Learning i Factory Automation

Besøg Lafert Motors på Hannovermessen 2019

Overvejer du service/poseskift i de kommende helligdage eller i sommerferien?

HCS overtager Hashøj Biogas

Hvem har man brug for et olielamelvakuumsystem?

Kemisk hærdet glas, når der skal bruges tyndt, stærkt og hårdt glas

NY silikone til fødevareindustrien og i drikkevandssektoren - Silikone LP NSF P1

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Michael Larsen ny Sourcing Specialist hos Würth Industri Danmark

DiaLabXpo – unik opbygning og design

SCHMIDT Koblinger

Ny rustfri transportørkæde produktion hos DK Transportbånd

Velkommen til Michael Lautrup - Produktspecialist hos Würth Industri Danmar...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv luftfordeling i fitnesscenter

Send til en kollega

0.214