Chokoladefabrik har udvidet med lidt af hvert

Mols Organic lancerer nye produkter igen og igen

Det begyndte med en chokoladefabrik, og der bliver stadig lavet masser af chokolade hos Mols Organic på Djursland - men som led i en større turnaround bliver der nu også sendt en lang række andre fødevareprodukter ud af dørene i landsbyen Vrinners.

Fabrikken begyndte at lave energibarer i 2015 og har netop udvidet på det område med den nye serie Mols Organic Rawbars, som direktør Aksel Rømer har kæmpestore forventninger til. Derudover laver virksomheden både butter cookies, pebernødder, kammerjunkere, chips, marcipan og nougat - og har også bevæget sig ind på drikkemarkedet med mineralvand på flaske fra det lokale vandværks boringer.

Sidstnævnte er ikke mindst kommet med i sortimentet, "fordi vi kan", som Aksel Rømer konstaterer. Han henviser til, at vandet bliver kørt fra boringen på Mols til det fynske Ørbæk Bryggeri, hvor det bliver tappet på flasker både med og uden brus.

Marmelade på vej
Ørbæk Bryggeri er lige som Mols Organic ejet af familien Rømer, der ud over Aksel tæller broderen Nicolai og faderen Niels Rømer. Deres voksende forretning omfatter også blandt andet Nyborg Destilleri og Naturfrisk, der sælger økologisk sodavand, juice og smoothies.

- Vi skal også til at lave marmelade, men vi skal nok ind i 2019, før vi også kan kalde os marmeladefabrik. Vi kan ikke gabe over mere lige nu, siger Aksel Rømer.

Mange af opskrifterne på de nye produkter kan familien takke far Niels Rømer for - det er ofte hans hoved, ideerne kommer ud af.

- Han er dygtig - han kan virkelig udvikle, fastslår Mols Organic-direktøren.

Overskud på vej

Familiens sats på Mols begyndte i 2014, da Rømer'ne overtog den konkursramte chokoladevirksomhed Mølle Skovly med brandnavnet Woodshade Organics. Ret hurtigt blev Aksel Rømer indsat som direktør, og han har siden da arbejdet på at gøre fabrikken rentabel via de nye produkter og et navneskifte til Mols Organic.

Hidtil har der været tale om underskud i regnskaberne- senest et minus på knap halvanden millioner i 2016. Regnskabet for 2017 er ikke klart endnu, men der er lagt op til endnu et underskud. Og så skulle der gerne være sorte tal på bundlinjen fra 2018, lader direktøren forstå.

Ud over at tage helt nye varegrupper ind har hans turnaround også handlet om at forbedre de velkendte opskrifter fra fortiden.

- For eksempel har vi udviklet lidt på marcipanopskriften, så marcipanen nu har en holdbarhed på ni måneder mod tidligere kun fire måneder, nævner Aksel Rømer.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Ung kvinde vinder Danmarks største talentpris for kokke

Caspers bornholmske flymad er et hit

Bryghus begravet i ansøgninger: 10.000 vil være øl-tester

Den voldsomme interesse for at blive én af blot 25 øl-testere kommer bag på brygmesteren

Jespers Torvekøkken vokser vest for Storebælt

Nyt storkøkken i Aarhus skal være med til at imødekomme efterspørgslen - og brede produkterne ud til flere jyske byer

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Nyhedsbrev

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Online Avis Arkiv

Heinz er på vej med Mayochup

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Foodservicebranchen vokser videre

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Millioner til nyt partnerskab for dansk fødevareinnovation

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mød PanPac på FachPack 2018

Flere fordele med den nyeste, IO-Link-kompatible pressostat fra SMC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Der bliver hver dag samlet mange kædesæt på vores værksteder i hele Danmark.

Så er vinderne af Danish Retail Award 2018 fundet!

Restlager salg!

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Lastbiler er et krævende område både med hensyn til omgivelser og trykluftkvalitet

Lav elafgift skubber på komvertering til varmepumper

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologien

En god business case kræver balance mellem tilbagebetalingstiden og risiko

Indflytningsklart beboelsesmodul med 2 rum og fælles bad/toilet

Nationalt innovationsnetværk sikret og forbliver i Esbjerg

Modula lagerautomater, nu i Danmark

RoboFood - Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Med IP Maskiner til EuroBlech 2018 i Hannover!

6 stk. VETTER Meister M svingkraner med elektrisk krøj leveret til Alfa Laval i Søborg.

Pro-Consult bliver tilkaldt af en kunde

Miniature gear fra ZF Danmark

Er der forurenende stoffer i din trykluft?

CE-Forum: CE-specialisters opdatering og efteruddannelse

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsn...

Smukke solceller på Jagtens Hus ved Kalø Bugt

Derfor skal du besøge verdens største WindEnergy messe!

Alle har ret til friske frikadeller

Send til en kollega

0.335