23948sdkhjf

Dansk øl tordnede endnu mere frem sidste år

30 nye bryggerier og 1.662 nye øl i 2017
1.622 nye, danske øl og hele 30 nye bryggerier på ét år.

Det er 2017-tal, som i høj grad skaber tilfredshed hos Danske Ølentusiaster, der henviser til, at portalen Beerticker.dk har konstateret et regulært boom i antallet af nye, danske øl og bryggerier.

- Danskerne fik i 2017 virkelig mulighed for at smage på nye øl fra innovative, danske bryggerier. Det er virkelig glædeligt at se, at bryggerierne arbejder stenhårdt for at glæde de danske ølkunder med nye øl, siger Hans Peter Jepsen, landsformand i Danske Ølentusiaster.

Tallene betyder, at der i 2017 i gennemsnit kom næsten 4,5 nye øl hver dag. Det fremgår af en oversigt lavet af Beerticker.dk, der har opgjort antallet af nye, danske øl. De 1.622 nye øl dækker alle kommercielle, danske øl. Lige fra øl, der nu er fast del af sortimentet, til små engangsbryg, der kun har været tilgængelig i en kortere periode.

- Det er mange øl at holde styr på. Og jeg tvivler på, at der er nogen, der har smagt dem alle. Men tallet viser, at ølmarkedet bestemt ikke er mættet, eller at danskerne ikke har lyst til at prøve nyt, siger Hans Peter Jepsen.

Flere nye i 2018
Samtidig har Danmark fået 30 nye bryggerier, der ligger spredt over det meste af landet. Nogle af dem er kontraktbryggerier, som får lavet deres øl på andre bryghuse, men langt størstedelen er egentlige bryggerier med eget brygudstyr.

De nye bryggerier betyder, at 2018 måske kan blive et ligeså godt øl-år, håber Danske Ølentusiaster. Foreløbig er der åbnet to nye bryggerier i 2018; Crates Brewing og Lammefjordens Bryghus.

Danske Ølentusiaster har over 10 nye, danske bryggerier, der åbner i 2018, på listen. Blandt andre Borgs Bryghus, Herning, Gurre Bryghus, Fredensborg, Bunker Beer Brewery, Hvidovre, Christiania Bryghus, Frederikshavn Bryghus, Hadsund Bryghus, Himmelev Bryghus, Roskilde, Vestereng Bryghus, Aarhus, og Huset Blom i Sønderborg.

Danske Ølentusiaster, som i år har 20-års jubilæum, er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 50 lokalafdelinger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094