23948sdkhjf

- 2.000 til frokost er en let dag på kontoret

Danmarks største personalerestaurant er åbnet
I Københavns Ørestad har finanskoncernen Nordea åbnet sit nye domicil, som blandt andet indeholder "Danmarks største personalerestaurant".

Det kæmpestore køkkenområde, hvor de ansatte arbejder bag omfattende security-foranstaltninger, er ledet af køkkenchef Thomas Kaiser, som sammen med sit hold ofte skal tilberede til cirka 3.000 gæster om dagen.

I huset er der en politik i huset om, at man ikke må spise ved skrivebordene, så køkkenfolkene ser stort set alle i buffeten mindst en gang om dagen.

- Det har ikke været en nem løsning at skulle finde plads til så mange mennesker ved buffeten. Der har været flere løsningsforslag på bordet, men den løsning, som storkøkkenleverandøren Brønnum kom op, med virker optimalt, konstaterer Thomas Kaiser.

- Vi er fra morgenstunden klar med friskbagt brød i buffeten og slutter arbejdsdagen af med sandwich og take-away i caféen. Det store pres er selvfølgelig i frokosten, så man kan med andre ord godt sige, at kun 2.000 til frokost er en let dag på kontoret, tilføjer han.

For at imødekomme det store pres i frokosten er der opbygget fire store, kolde buffeter med salater og pålæg samt en personalebetjent, varm buffet til kød og grøntsager. På den måde kan gæsterne skabe en mere effektiv gennemstrømning og kan komme relativt hurtigt hen til de omkringliggende spisepladser.

Topmoderne køkken
Selve køkkenet ligger på etagen under personalerestauranten.

- Vi har et topmoderne køkken med alt lige fra computerstyrede ovne til affaldssystem, der kan måle vores madspild. Der er masser af plads, og vi har en stor kapacitet, men man skal også have in mente, at vi allerede er parate til at kunne modtage endnu flere gæster i personalerestauranten, da huset reelt er tænkt til at kunne vokse til næsten dobbelt størrelse, fortæller køkkenchefen.

Tommy Ebsen, der er projektleder hos Brønnum, peger på, at det gør en kæmpestor forskel på størrelse af køkkenet, om der skal tilberedes mad til 2.000 eller 5.000 personer.

- Det har med andre ord været en hårfin balance mellem en løsning, der ikke synes for voldsom i dag, og noget, der skal være fremtidssikret til i morgen. Det er et fleksibelt og samtidig et meget avanceret køkken, vi har bygget til Nordea og det er vi stolte af, nævner han.

Fastgroede spisevaner
At servere et indbydende måltid til et stort antal mennesker er en af de større udfordringer, personalerestauranter står med til daglig. Oven i det skal køkkenchefen også tænke på adfærdsmønster for at tilpasse indkøb og undgå madspild.

- Vi ved, at vores gæster har nogle fastgroede spisevaner, som mit team og jeg prøver at udfordre i både anretning, smag og tekstur. Vi bytter om på placeringerne i buffeten og udfordrer på den måde gæsterne i deres valg af mad, siger Thomas Kaiser.

Det bye Nordea-domicil er på i alt cirka 46.000 kvadratemeter og har mulighed for udvidelse med yderligere 30.000 kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094