23948sdkhjf

Knækbrød er det nye rugbrød

Gamle klassiske retter og bagværk kommer igen på bordet hos de yngre generationer. Ifølge en af landets førende trendforskere er den nye tendens et udtryk for, at der er ved at gå mode i de gamle dyder.
Hos Finax, der bl.a. producerer mel- og frøkerneblandinger, har man på den baggrund valgt at inspirere danskerne med en samling opskrifter på nye og anderledes versioner af de klassiske knækbrød. Ernæringsmæssigt kan det være lige så godt som rugbrød, hvis det laves med de rette ingredienser.

Danskerne vil have deres egne fingre i bolledejen igen. Og det må gerne være både sundt og groft bagværk. Tal fra fuldkorn.dk viser, at salget af fuldkornsprodukter er steget med 26 % i volumen i forhold til 2009. Og der er flere årsager til, at bagværk og gode råvarer oplever stigende popularitet:

- Trendsætterne vil vide, hvor deres fødevarer kommer fra. Vi søger tilbage til vores rødder igennem fødevarerne og opdager, hvor vi kommer fra. Men tingene skal have et tvist, så den nye generation kan gøre de gamle opskrifter og fremgangsmåder unikke og til deres egne, siger Kirsten Poulsen fra Firstmove, der har specialiseret sig i at analysere og forudsige fremtidens tendenser.

Knækbrød i nye klæ’r
Hos Finax har man taget den nye tendens op og har bedt Finax’ mesterbager, Frederik Strømgaard Sørensen, om at give de klassiske knækbrødopskrifter et tvist, så de netop appellerer til den nye generation af hjemmebagere.

Opskrifterne tager først og fremmest udgangspunkt i Finax’ mel-, frø- og kerneblandinger, fordi de giver et væld af muligheder for at gøre opskriften personlig og unik. Derudover er der forskellige typer grovmel, eksempelvis speltmel, fuldkornshvedemel og rugmel. For at give knækbrøddet nye og anderledes smagsvarianter har Frederik desuden tilsat både sunde og utraditionelle ingredienser som anis, tørret mango, tranebær og cornflakes.

Alternativ til rugbrød
- Fuldkornsknækbrød en godt alternativ til rugbrød, hvis man sammensætter det rigtigt. Mange tænker måske ikke over, at knækbrød ernæringsmæssigt kan være lige så godt som rugbrød. Vi synes derfor, det kunne være sjovt og interessant at vise de danske hjemmebagere, at knækbrød kan meget mere, end de fleste er vant til, siger Michael Kodahl, marketingmanager for Finax i Norden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078