23948sdkhjf

Orme-Lasse blev årets fødevareinnovator

Enorm-stifter tog prisen hos Danish Food Cluster

Han bliver kaldt Orme-Lasse, og han kalder sig selv for fluefarmer.

Nu kan 31-årige Lasse Hinrichsen også kalde sig årets fødevareinnovator, efter at han torsdag blev hædret med Food Innovator Award 2018 i Carlsberg Academy i København. Prisen blev uddelt for tredje år i træk af Danish Food Cluster på foreningens årlige konference, "A Great Day for Food Innovation".

Lasse Hinrichsen fik prisen for sine resultater med insektvirksomheden Enorm, som for alvor har taget fart de seneste to år. Han har bragt melorme som fødevarer ind i mange danskeres liv, og han er godt i gang med at gøre det samme med fluelarver.

- Jeg føler mig ikke som en del af fødevareindustrien endnu, så jeg er meget stolt over at have fået den her pris som et skulderklap og en anerkendelse fra den etablerede industri, sagde Lasse Hinrichsen efter prisoverrækkelsen til Food Supply.

- First-mover
Formanden for Danish Food Cluster, Esben Laulund fra ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, peger på, at det er vigtigt ikke at glemme de mindre aktører fra fødevarebranchens undergrund, når man skal løfte dansk fødevareinnovation.

- Her fortjener Lasse en hæder. Ikke nok med at være first-mover på sit felt, så har han på meget kort tid løftet sin forretning fra eget skrivebord til egen insekt-farm, konstater formanden.

Ud over vinderen var følgende nomineret til prisen:

Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House, Vejle
Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
Merete Bøgelund Munk, erhvervspostdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer
Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Poul Krabbe, sekretær i Fødevareklubben




Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Hanegals stiftere afgiver magten efter 25 år

Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard klar med ny virksomhed

Rejekoncern lander overskud på 59 millioner

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Her er den nye fødevareminister

Millioninvestering: Nu laver Svaneke Bryghus også dåseøl

Nyhedsbrev

15.076 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

2

Restaurantkæde får bøde for genbrug i salatbaren

Online Avis Arkiv

Direktørdatter overtager styringen af Harboes Bryggeri

Efter et år med økonomisk tab i Harboes Bryggeri forlader den mangeårige direktør Bernhard Griese sin post

To danske restauranter er blandt verdens fem bedste

De danske restauranter Noma og Geranium placerer sig blandt verdens fem bedste restauranter ved prisuddeling

Turismechef: Maden lokker turister til vores lille land

Det er særligt vigtigt for Danmark, når danske restauranter markerer sig internationalt, mener VisitDenmark

Milliardær har brugt 65 millioner på ny toprestaurant

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Årets lokale varer kåret: Tangchips, kombucha og flødeboller til tops

Priserne på danske fødevarer er de højeste i EU

EU-madpoliti: Chokodrik og smøreost er anderledes i Danmark

Et produkt kan fremstå som næsten - eller helt - det samme, men indholdet varierer fra EU-land til EU-land

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

Chokoladefabrik satser på nyheder

Ugens grin: Dystre udsigter

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Domino's klar igen med ny ejer

Marel gearer sig til øget vækst

1

Syge emballage-ansatte: Virksomheden svigtede os

Konkurrence giver billigere økovarer i indkøbskurven

Erstatningskrav: Småkagekrig raser videre

- Vi gambler med fødevaresikkerheden

Foss klar med 10.000 nye kvadratmeter

Slagtere fjollede fridagen væk

Endnu en ny direktør i Dansk Erhverv

Cateringfirma dropper lille køkken

Nyt, fynsk ølsamarbejde

55 millioner kødbakker bliver miljøvenlige

Ny sukkerboss i Nakskov

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Se alle Medlemmernes egne nyheder

40 år med styr på temperaturen

For hotelvaskerier er sommeren højsæson – og tid til at støtte udsatte børns ferielejre

Sugekoppen, der bider sig fast i enhver emballage

Sæt GDPR-indsatsen på autopilot

Smurfit Kappa støtter Danmark for Målene

KL Automatik ansætter ny projektleder

Køb løftegrej, løfteåg, taljer og spil, stålwire, lastsikring m.m. døgnet rundt på fyns-kran.dk

Komplet program af rustfrie magnetventiler hos Granzow

HMI og IIoT i verdensklasse

Hent din fribillet til DiaLabXpo – helt gratis

Driftsprincippet er den afgørende faktor - TÜV Süd

SMC's europæiske markedsandel vokser

Ole Gregers Jensen fejrer 25 års jubilæum hos EL:CON

Olie/luft køler Type OAC fra KTR

Nemt overblik over alle myndighedskrav med Akustikguiden

Forhandlere søges!

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Elastiske fødevaregodkendte PU remme fra Forbo Siegling

Safirglas, det hårde glas - næsten ligeså hårdt som diamant

Fem anbefalinger fra robotindustrien skal skabe 25.000 job i 2025

Sommerudflugt til Gram Slot

Forøget effektivitet hos Unicon med hjælp fra AMCS

Plastbøtte til mikrobølgeovn kan mindske madspild

Bip-bip Hurra: GS1-stregkoden har fødselsdag

Send til en kollega

0.152