23948sdkhjf

Orme-Lasse blev årets fødevareinnovator

Enorm-stifter tog prisen hos Danish Food Cluster
Han bliver kaldt Orme-Lasse, og han kalder sig selv for fluefarmer.

Nu kan 31-årige Lasse Hinrichsen også kalde sig årets fødevareinnovator, efter at han torsdag blev hædret med Food Innovator Award 2018 i Carlsberg Academy i København. Prisen blev uddelt for tredje år i træk af Danish Food Cluster på foreningens årlige konference, "A Great Day for Food Innovation".

Lasse Hinrichsen fik prisen for sine resultater med insektvirksomheden Enorm, som for alvor har taget fart de seneste to år. Han har bragt melorme som fødevarer ind i mange danskeres liv, og han er godt i gang med at gøre det samme med fluelarver.

- Jeg føler mig ikke som en del af fødevareindustrien endnu, så jeg er meget stolt over at have fået den her pris som et skulderklap og en anerkendelse fra den etablerede industri, sagde Lasse Hinrichsen efter prisoverrækkelsen til Food Supply.

- First-mover
Formanden for Danish Food Cluster, Esben Laulund fra ingrediensvirksomheden Chr. Hansen, peger på, at det er vigtigt ikke at glemme de mindre aktører fra fødevarebranchens undergrund, når man skal løfte dansk fødevareinnovation.

- Her fortjener Lasse en hæder. Ikke nok med at være first-mover på sit felt, så har han på meget kort tid løftet sin forretning fra eget skrivebord til egen insekt-farm, konstater formanden.

Ud over vinderen var følgende nomineret til prisen:

Anne Alsser-Gravesen, medejer af ISI Food Protection
Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods
Jørgen Andersen, direktør i Food Innovation House, Vejle
Lisbeth Ankersen, ejer af InnovaConsult
Merete Bøgelund Munk, erhvervspostdoc, Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet
Merete Myrup Christensen, ernæringschef ved Landbrug & Fødevarer
Mette Hvarre Gassner og Rainer Gassner, ejere og kokke på Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
Poul Krabbe, sekretær i Fødevareklubben




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078