23948sdkhjf

Ekstra vandskat frustererer i fødevarebranchen

Naturmælk og TripleNine blandt de, der har udsigt til store stigninger

Mejeriet Naturmælk og fiskevirksomheden TripleNine er to af de virksomheder, der er frustrerede over højere vandtakster som følge af den nyligt afsagte dom i Danmarks-historiens største skattesag.

TripleNine i Thyborøn risikerer at få hævet vandtaksten med op til syv procent som en konsekvens af dommen, der ifølge en analyse udgivet af Skat kan hente 36 milliarder kroner ekstra op af lommerne på virksomheder og familier. For TripleNine vil øgede vandtakster gøre ondt, da virksomheden hver dag kæmper på et meget konkurrencepræget marked.

- Med den her tekniske skat er det som at tage to skridt frem og et tilbage. Den vil betyde, at vores samlede udgifter til vandforbrug og spildevandsafledning årligt anslået vil stige med 300.000 kroner, siger Jacob Rasmussen, der er energi- og miljøchef i TripleNine.

Mejeriet Naturmælk i Tinglev bruger i dag cirka 100.000 kroner om måneden på vandregningen. Mejeriets direktør, Leif Friis Jørgensen, er også frustreret ved udsigten til øgede udgifter til vand- og spildevandsbehandling.

- Alt, hvad der øger vores omkostninger, påvirker vores overlevelsesevne, siger han.

Sværere at tjene penge
De to virksomheder er langt fra de eneste, der kan se frem til store ekstrabetalinger som følge af skattesagen.

Hos Landbrug & Fødevarer tyder en rundringning blandt medlemmer med stort vandforbrug på, at flere virksomheder vil få en stigning i vandudgifterne på flere hundrede tusinde kroner årligt.

- På mange produkter er det marginalerne, der giver en indtjening, så denne dom vil bidrage til, at det bliver sværere at tjene penge i Danmark, siger Henrik Borg Kristensen, der er chefkonsulent for Miljø og Bæredygtighed i Landbrug & Fødevarer.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079