23948sdkhjf

Økologiske hippier har kæmpesucces efter besøg i Løvens Hule

De tror på, at deres flydende urter kan sælges over hele verden
De to økologiske hippier Michael Lysgaard og Troels Pilemand fra økogartneriet Plantemageren fik vendt op og ned på deres verden, efter at de i DR-programmet Løvens Hule fik investoren Birgit Aabo til at investere i deres flydende urter.

I dag går meget af deres tid i selskab med internationale investorer, der gerne vil satse på det innovative fødevareprodukt, som Plantemageren forventer at kunne sælge over hele verden.

I DR-programmet fik Michael Lysgaard og Troels Pilemand penge til at udvide produktionen af deres banebrydende produkt ”flydende urter”, der er friske krydderurter på flaske. Ideen om naturligt at kunne konservere krydderier, så de bevarer deres friske smag som var de lige plukket fra planten, er så god, at løvinden Birgit Aabo slog til med det samme.

Det har ikke været uden udfordringer for Michael Lysgaard og Troels Pilemand at skulle rejse flere millioner kroner til at investere i produktionsapparatet. Begge de to plantemagere har en fortid som håndværkere, et stort fuldskæg og er kendetegnet ved ikke at ligge under for anbefalingerne fra Dansk Herremoderåd. Men siden udsendelsen blev vist i primetime 20. marts, har de skullet vænne sig til at omgås dem, der normalt ville være deres direkte modsætning: Investorer med internationalt netværk i fødevarebranchen.

Flere investorer
Nu er Michael Lysgaard og Troels Pilemand kommet så langt, at de fået samlet en kreds af investorer, som foruden Birgit Aabo også tæller blandt andre Jimmy Fussing Nielsen, grundlægger og partner i Sunstone Capital, Bent Holm, der blandt meget andet har siddet som administrerende direktør for Netto i Sverige, og Xavier Vidal, der har haft indflydelsesrige poster steder som Flying Tiger, Bodyshop, Sainsbury og Tesco.

Med afsæt i investorernes netværk er det pludselig realistisk for øko-virksomheden at tro på drømmen om at sælge flydende urter til hele verden, konstaterer indehaverne.

- Det er helt vildt. Vi troede, vi skulle have en lille planteskole, og nu står vi med et helt nyt produkt, som vi tror på kan revolutionere moderne menneskers daglige madlavning, siger Michael Lysgaard.

- Hvis vi som idealister med hensyn til økologi og bæredygtighed kan skabe et koncept, som der tilmed er en god forretning i, så folk med kapitalistiske interesser synes, at det er spændende, så har man virkelig fat i noget, tilføjer han.

Hemmelig opskrift
Konceptet med de flydende urter går kort fortalt ud på, at de to iværksættere med egne ord har fundet en naturlig, unik – og hemmelig - måde at konservere friske, økologiske urter på og komme dem på glasflaske – uden at gå på kompromis med den friske urtesmag. Samtidig har de flydende urter den store fordel, at de holder sig friske i minimum to år.

I første omgang har kunder over hele Danmark har taget godt imod produktet. Men planen er også at ramme store udenlandske markeder som Tyskland og USA så hurtigt som muligt – og når produktionsapparatet kan følge med.

I dag produceres de flydende urter i et gammelt mejeri ved Holbæk, hvor virksomheden pt. kan producere 80.000 flasker om måneden. De friske, økologiske krydderier importeres fra Frankrig og Belgien, da det indtil videre vil alt for energikrævende og i strid med Plantemagerens bæredygtighedsprincipper at producere dem i Danmark.

Plantemagerens flydende urter kan fås flaske i over 200 butikker over hele Danmark, blandt andet hos Skjold Burne, Helsam, Meny, SuperBrugsen, DagliBrugsen og Kvickly. Dertil kommer, at de små flasker nu også er ude i alle Bahne-butikker i hele landet.

De flydende urter produceres i 11 forskellige varianter af de mest brugte krydderier og koster cirka 25 kroner pr. flaske med 40 milliliter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078