23948sdkhjf

Rekord: Nowaco runder milepæl

Det aalborgensiske handelsfirma fortsætter væksten, og det går frem i blandt andet Afrika og Sydamerika
Omsætningen hos aalborgensiske Nowaco A/S passerede i 2017 en skarp grænse på tre milliarder kroner. Til gengæld var der mindre tilbagegang på bundlinjen, blandt andet på grund af turbulente forhold på fragtområdet.

- Et af de store fragtfirmaer gik konkurs, og mange af de andre udnyttede muligheden til at hæve priserne fra den ene dag til anden, fortæller Katja Nowak Nielsen, driftsdirektør i Nowaco med hovedkontor i Prinsensgade i Aalborg.

Og fragt er en væsentlig faktor i forretningen for selskabet, som lever af at købe fødevarer i 60 forskellige lande og sælge dem videre i 108 lande.

Rekordomsætningen i 2017 landede på 3,05 milliarder kroner og er en markant fremgang i forhold til 2,74 milliarder i 2016. Overskuddet i fjor blev 52,4 millioner kroner før skat mod 56,2 i 2016.

Resultatet betegnes af koncernens bestyrelse som tilfredsstillende, både i betragtning af de øgede fragtpriser og ekstra udgifter til at åbne nye kontorer. I 2017 slog Nowaco rødder i Polen, Litauen og USA og har nu 28 kontorer i 23 lande.

Fortsat vækst

Driftsdirektør Katja Nowak Nielsen forventer fortsat vækst i 2018.

- Det er business as usual for os. Vi fortsætter vores strategi med organisk vækst. Når vi er spredt ud over et så stort marked, oplever vi hvert år udfordringer i nogle lande, og derfor er det væsentligt for os at søge nye muligheder i andre lande, siger hun.

Nowaco handler primært med frosne fødevarer i form af svinekød, fjerkræ, oksekød, fisk og grøntsager. Hidtil har koncernen været meget afhængig af handlen i Asien, men de senere år har Afrika overhalet Asien.

- Nigeria er vores største marked i Afrika. Det er et land med over 200 millioner indbyggere, fine vækstrater og et dårligt organiseret fiskeri, der gør, at landet importerer enorme mængder fisk, fortæller Katja Nowak Nielsen.

Nowaco noterer desuden fremgang i Sydamerika.

Koncernen har også aktiviteter vedrørende produktion af fisk, er forarbejdes i Kina i henhold til kundernes ønsker i Europa og USA.

Ved årets udgang beskæftigede Nowaco 180 medarbejdere. 89 arbejder på hovedkontoret i Aalborg, mens 91 er ansat i datterselskaber og på virksomhedens kontorer rundt omkring i verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11