23948sdkhjf

26-årig københavner forvandler nordjysk vand til øl

Hobbybrygger har lejet sig ind i Landkjærs gamle bryggeri og vil nu lave specialøl

Frederik Hector Schmidt har en drøm om at blive brygger. Derfor har han – via sit firma Bad Seed Brewing - lejet 750 kvadratmeter i sodanvandsproducenten Landkjærs gamle bryggerihaller uden for Aalborg, hvor han har installeret et 2000 liters bryganlæg og gjort plads til tre gæringsanke, der er på vej.

Det skriver Nordjyske.

- Jeg elsker at drikke godt øl og har suget til mig af viden fra forskellige steder. Jeg kan godt lide at arbejde med tingene selv, siger Fredrik Hector Schmidt.

Fra hobby til 80.000 liter øl
Han begyndte som hobbybrygger som 17-årig og i de seneste tre år har han lånt kedler på andre bryggerier til sin produktion af fadøl. Men nu er han klar til at indtage Nordjylland med ambitionen om at lave specialøl på flaske.

Sidste år producerede Bad Seed Brewing 20.000 liter fadøl i forskellige varianter. Nu hvor han starter sit eget bryggeri, regner han med at sælge et sted mellem 50-80.000 liter øl i løbet af det næste år.

Han forventer, at kunne starte produktionen i løbet af juli og have de første øl fra eget bryggeri klar til salg til august.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.068