23948sdkhjf

Fuldt hus til lakse-event

Marel-koncernens laksedivision afholdt onsdag d. 2. februar sit årlige Salmon ShowHow på lokationen i Nørresundby. Flere end 100 virksomheder deltog i dagens arrangement.
Dette års Salmon Showhow blev fejret med en maskinudstilling, krydret med interessante gæstetalere, konkurrence om fiskeudstyr, Aalborg Garden samt middag og afslutning for de mange gæster på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Ikke mindre end 200 gæster, fra næsten 100 virksomheder deltog i arrangementet.

Selve udstillingen bød på et bredt udvalg af maskiner til lakseindustrien. Og siden det første show i 2001 har ét-dags showet udviklet sig til at blive et af verdens førende forummer for beslutningstagere fra den globale lakseindustri.

- Deltagelse i dette fremragende arrangement er simpelthen et must for lakseproducenter, udtaler Kai Schlie, administrerende direktør for den danske producent Brdr. Schile, som svar på hvorfor han har lukket produktionen for at give sit management team mulighed for at deltage i showet.

Ny generation af filletteringsmaskiner
I det 500 m2 store showroom var en eksklusiv forpremiere på Marels MS 2730 – den næste generation af filleteringsmaskiner. Efter planen bliver MS 2730 sat til salg senere på året.

Af andet udstyr på udstillingen, kunne man blandt andet se slicing- og portioneringsmaskiner, to nye pakkelinjer til røget og fersk laks, et komplet lakseforarbejdningssystem, samt Marels eget produktionssoftware Innova.

Indlæg om forarbejdning og markedstendenser
Som indslag i løbet af dagen, havde Marel Salmon indbudt to gæstetalere til at underholde gæsterne, med hver deres form for ekspertise inden for lakseindustrien.

Den første gæstetaler i år var Norm Van Vactor, administrerende direktør ved Leader Creek Fisheries i Alaska, den største enkeltstående producent af rødlaks-filleter i Bristol Bay området. Han inspirerede lytterne med sin indsigt i fangsten og forarbejdningen af vilde laks.

Han blev efterfulgt af Lars Liabø fra det internationale analysebureau Kontali, hvis udbredte rapport ”The World Salmon Industry, history, status and future challenges” dækker emner fra produktionsforøgelse i Chile og udfordringer for Norge til markedstendenser og merværdi i forarbejdningen.

Marel Salmon afsluttede dagen på festligste manér, da Aalborg Garden kom forbi og underholdte. Afslutningsvis blev alle gæster fragtet til Hirtshals, for at slutte dagen af med middag og underholdning på Nordsøen Oceanarium.

Om Marel Salmon
Marel Salmon beskæftiger sig udelukkende med udstyr og procesløsninger til lakseindustrien. Divisionen har mange års erfaring med at udvikle og designe kvalitetsudstyr til de forskellige processer inden for lakseforarbejdning.

Marel Salmon tilbyder både standardmaskiner og komplette skræddersyede løsninger, som omfatter et bredt sortiment af maskiner til forarbejdning af ferske laks samt videreforædling og slicing af røget laks.

Marel Salmon beskæftiger i Nørresundby pt. 85 medarbejdere inden for både administration og produktion.

I 2009 udgjorde omsætningen på fisk 16% af totalomsætningen for Marel Gruppen, som var på € 532 mio. kr.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094