23948sdkhjf

Fremgang for DLG Food

DLG koncernens fødevaredivision har i 2010 haft en vækst på 20 pct.
DLG koncernens fødevaredivision, DLG Food, har opnået et fornuftigt resultat og står samlet set stærkt, idet de i 2010 har opnået en samlet omsætning på 2,0 mia. kr., hvilket er 400 mio. kr. mere end året før svarende til en vækst på 20%.

Resultatet er også betydeligt bedre end 2009. Året har været kendetegnet ved investeringer, innovation og nye interessante forretningsmuligheder bl.a. i form af etableringen af DLG Food Grain og PureOil.

DLG Food Grain
Virksomheden Axel Toft blev i 2010 en del af DLG Food, og i den forbindelse blev DanÆrt fusioneret med Axel Toft til en ny enhed under DLG Food: DLG Food Grain. Fremadrettet har DLG Food Grain tre hovedproduktområder: Ærter, korn/kerner/frø og mel.

– Der bliver i øjeblikket gennemført et betydeligt investeringsprogram i DLG Food Grain. Det sker bl.a. med henblik på at modernisere hele produktionsapparatet samt styrke og udvikle de interessante forretningsmuligheder inden for den del af forarbejdningen og omsætningen af forskellige planteprodukter. Det er i det hele taget et område, vi forventer os rigtig meget af de kommende år, siger Asbjørn Børsting, adm. direktør i DLG.

DLG Food Oil
DLG Food Oil har i 2010 forarbejdet 163.000 ton rapsfrø, hvilket er en stigning på 6 pct. fra 2009. Afsætningen af raffineret rapsolie til fødevareindustrien steg med 21 pct. i forhold til året før. DLG Food Oil forventer endvidere at kunne øge produktionen af raffineret olie i 2011. Som følge heraf vil der blive investeret i et nyt, separat raffineringsanlæg.

DLG har endvidere stiftet selskabet PureOil i samarbejde med det Orkla-kontrollerede Dragsbæk. Selskabet er født med de to ejeres hidtidige aktiviteter inden for fødevareolie på detail- og cateringmarkedet. Det er selskabets fremadrettede strategi at blive en af de førende aktører i Norden.

European Freeze Dry
European Freeze Dry fik et godt år. Den turnaround, der blev gennemført i 2008/2009, har for alvor bidt sig fast, og virksomheden er kommet trimmet og vel-fungerende ud på den anden side. Afsætningen af frysetørrede produkter vækster fortsat. European Freeze Dry er et samarbejde med Oregon Freeze Dry, der er USA’s største frysetørringsvirksomhed.

Udfordringer for DLG Food Convenience
2010 har også budt på udfordringer i DLG Food. Det gælder primært DLG Food Convenience, der har mærket en rigtig hård konkurrence på markedet for let for-arbejdet grønt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093