23948sdkhjf

BioMar får certifikat på fødevaresikkerhed

BioMar-fabrikken i Brande fik i begyndelsen af februar det anerkendte ISO 22000-certifikat, der dokumenterer, at der er styr på processer og procedurer omkring fødevaresikkerhed.
"Fødevaresikkerhed vedrører forekomsten af fødevarebårne risikofaktorer på det tidspunkt, hvor forbrugeren indtager fødevaren."

Sådan defineres fødevaresikkerhed i ISO 22000, som er den fælles internationale standard for fødevaresikkerhed for hele fødekæden på tværs af brancher og landegrænser.

Forpligtet til at risikovurdere egen proces
Risikofaktorer kan findes på et hvilket som helst trin i fødevarekæden, og derfor er tilstrækkelig styring gennem hele fødevarekæden af afgørende betydning.

- Fødevaresikkerhed sikres ved en kombineret indsats fra alle parter i fødevarekæden, siger administrerende direktør Lars Rahbæk og fortsætter:

- BioMar forpligter sig med ISO 22000 certificeringen til løbende at vurdere disse potentielle risikofaktorer overalt i vores egen proces, herunder ikke mindst i produktionsprocessen.

Fuld sporbarhed
Inden for fødevaresikkerhed er fuld sporbarhed et meget væsentligt element, fordi det kan være med til at sikre den nødvendige hurtige reaktion samt afhjælpning af eventuelle fejl.

- På fabrikken i Brande har vi fuld sporbarhed. Det betyder, at vi indenfor få timer kan spore et produkt fra kunden og helt tilbage til råvareleverandøren. Det gælder naturligvis også den modsatte vej, fortæller Lars Rahbæk.

- Det giver vores kunder sikkerhed at vide, at vi kan tilbagekalde foder indenfor få timer, såfremt der opstår en kritisk situation, supplerer han.

Man kan aldrig helt gardere sig mod, at kritiske situationer opstår, men BioMar har med ISO 22000 certificeringen sikret kunderne, at en eventuelt efterfølgende effekt kan reduceres til et absolut minimum.

- Med ISO 22000 har vi et velbeskrevet, veldokumenteret og ikke mindst fuldt integreret system, som i alle led skal sikre det højest mulige niveau i forbindelse med fødevaresikkerhed, siger Lars Rahbæk.

ISO 22000 certificeringen lægger sig til BioMar’s eksisterende ISO 9001-certificering omkring kvalitetssikring.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081