23948sdkhjf

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

Kaffekæden er ramt af forventet millionunderskud
Det koster kassen at lukke landets største kæde af kaffebarer for at omdanne den til et helt nyt koncept. Således er Baresso, der er i gang med at blive til Espresso House, kommet ud af 2017 med et underskud på 6,4 millioner kroner, skriver Finans.

Ifølge administrerende direktør Nickolas Krabbe Bjerg er det ikke nogen overrraskelse:

- Det koster penge at investere, og det tager tid at bygge et nyt brand op, siger han til Finans og betegner resultatet som tilfredssstillende.

I løbet af 2017 blev 12 Baresso-kaffebarer omdannet til Espresso House, og der blev også åbnet seks helt nye. Alene ombygningerne løb op i et tocifret millionbeløb.

Baressos regnskab for 2016 viste overskud på næsten 2,3 millioner kroner, efter at kædens cirka 50 butikker året forinden havde givet et underskud på godt 4,6 millioner kroner.

Baresso blev i 2015 købt af det tyske investeringsselskab Jab Holding for et trecifret millionbeløb. Køberne meddelte året efter, at Baresso-konceptet skal lukkes, og at de danske kaffebarer i stedet skal være en del af den svenske kæde Espresso House, der også er ejet af Jab Holding. Espresso House er Nordens største kaffekæde.

Planen er nu at ombygge de resterende Baresso-kaffebarer i år og næste år, og derefter skal der for alvor ekspanderes med 10 nye kaffebarer hvert år, fortæller Nickolas Krabbe Bjerg til Finans.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109