23948sdkhjf

Slagteri bekræfter: Slut med Genz Kød

Fødevarestyrelsen arbejder stadig på politianmeldelse
I kølvandet på, at Fødevarestyrelsen vil politianmelde Hvidebæk Slagteri på Vestsjælland og den københavnske kødgrossist Genz Kød, er samarbejdet mellem de to virksomheder nu stoppet.

Det bekræfter Hvidebæk Slagteris certificerings- og kvalitetschef, Henrik Mortensen, i et skriftligt svar til Sjællandske Medier.

Det fremgår ikke, hvem der har sagt stop, men indehaveren af Genz Kød, Claus Telling Nielsen, har til Ekstra Bladet meddelt, at Genz Kød har "valgt at opsige samarbejdet med den pågældende leverandør".

Både slagteriet og kødgrossisten kan forvente at blive politianmeldt inden ugens udgang, fordi Fødevarestyrelsen efter kontrolbesøg mener, at køberne af kød fra såkaldte "Genz-Grise" er blevet vildledt. Disse grise, leveret af Hvidebæk Slagteri og solgt af Genz Kød, er af grossisten blevet markedsført som om, de har levet under særligt favorable forhold.

Men da kontrollanterne undersøgte de svineproducenter, som leverer slagtesvin til Hvidebæk Slagteri, stod det klart, at der var tale om ganske almindelige grise, og at svineproducenterne ikke kendte noget til, at de leverede "særlige" grise.

Alligevel har Hvidebæk Slagteri faktureret grisene fra disse landmænd som Genz-Grise over en længere periode, og derfor politianmeldes virksomheden for vildledning, forklarer Michael Rosenmark, leder af Fødevarekontrollens Rejsehold, til Sjællandske. Han oplyser, at Hvidebæk Slagteri ikke har kunnet dokumentere en aftale med landmændene om, at grisene skulle leve op til de forhold, som Genz-Grisene angiveligt skulle leve under.

Hos Hvidebæk Slagteri erkender Henrik Mortensen erkender, at slagteriet har sovet i timen.

- Vi har ikke været tilstrækkeligt opmærksomme på alle detaljer i Genz' brochure, siger han til Sjællandske med henvisning til den reklamebrochure der fortæller om bedre forhold for Genz-Grisene.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078