23948sdkhjf

Store udbud tager livet af små fødevarevirksomheder

De små danske virksomheder skal have en chance, når det offentlige køber kød, fisk og grønt, mener Fødevaredanmark og et flertal i Folketinget

Små og mellemstore fødevarevirksomheder har svært ved at byde ind, når staten og kommunerne køber kød, fisk og grønt til kantiner, plejehjem og sygehuse. Det skriver Fredericia Dagblad.

Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) står for det offentliges indkøb, der samlet løber op i ordrer i milliardklassen. Her kan kun tre store spillere, der er på udenlandske hænder, byde ind - men det vil Fødevaredanmark og et flertal i Folketinget ændre, så flere små- og mellemstore virksomheder kan byde ind:

- Loven om Udbud skal sikre, at også de mindre fødevarevirksomheder får lov at byde ind på offentlige opgaver, og den omfattende brug af totalleverandører er ikke i udbudslovens ånd, siger Torsten Buhl, direktør i Fødevaredanmark, til Fredericia Dagblad.

Udbudsloven bygger på et direktiv fra EU, og Klagenævnet for Udbud annullerede i februar et tidligere udbud på 1,6 millarder kroner fra SKI til leverandøren Hørkram.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078