23948sdkhjf

Ny dansk drikkevareproducent ser dagens lys

Planteriet startede som en god idé på Grønt Center i Holeby. Nu er virksomheden klar til at introducere to nye drikke baseret på friskmostet frugt og fuldkorn.
Planteriet aps blev stiftet i december 2008, dengang under navnet Plantemejeriet og med økonomisk opbakning fra Grønt Center og Forskerparken CAT i Roskilde. Nu står den unge virksomhed på egne ben.

Christian Lorentz Bagger er i dag direktør og den kreative idémand bag virksomhedens produkter, Planteriets drik nr. 1 og drik nr. 2. Begge drikke er udviklet i samarbejde med en professionel kok og produceret ud fra de bærende principper; friskmostet frugt og fuldkorn samt udelukkende danske råvarer.

- Det er vigtigt at man ryster drikkene godt før de indtages, da det sikrer at de sunde fuldkornsfibre bliver rystet ud i drikken, da vi ikke tilsætter nogen unaturligt, vil de nemlig lægge sig i bunden af drikken, forklarer Christian Lorentz Bagger.

Baseret på fuldkorn
- Der findes i dag mange produkter, der indeholder presset frugt, men da de er meget koncentrerede vil de have et tilsvarende højt energiindhold p.g.a. mængden af frugtsukker. Det har vi valgt at reducere ved i stedet at fremstille drikkeprodukter, der indeholder fuldkorn. Vi har lavet et produkt der går under sloganet Frugt og Fuldkorn i Fjerlet Fusion – og det siger egentlig det hele, siger Christian Lorentz Bagger.

Udelukkende danske råvarer
Samtidig har Planteriet valgt udelukkende at producere sine drikkevarer på baggrund af råvarer, som findes i Danmark. Derfor kan man bl.a. finde krydderurter som fx lavendel i smagsvarianterne.

- Vi tror på at der i fremtiden vil komme øget fokus på hvor meget energi det koster at producere forskellige fødevarer, så derfor har vi lagt vægt på at vi kun transportere inden for landets egne grænser - og der er masser af muligheder for at skabe en masse sjove smagskombinationer, når vi kigger på frugt, bær og grøntsager, lyder det fra direktøren.

Nye friske produkter hver uge
Planteriet fremstiller nye produkter hver uge, så de vil altid være helt friske. For både Christian Lorentz Bagger og virksomhedens anden halvdel Tine Vinther Clausen tror på, at råvarerne holder sig bedst i deres oprindelige emballage, såsom æbleskræl og kornskal.

Den løbende mostning og afskalling foretages i produktionsfaciliteterne på Råhavegård og derefter skal produkterne transporteres på køl ud til forbrugerne.

- For ikke at slå for stort et brød op fra start, har vi valgt at starte vores afsætning igennem de lokale Helsekostbutikker, siger Tine Vinther Clausen.

Det er både Christian og Tines vision at invitere så mange som muligt ind i Planteriets univers med henblik på at udvikle produkter, der er inspireret af kundernes ønsker til smag. De to iværksættere vil dog på ingen måde gå på kompromis med virksomhedens bærende elementer: Friskmostet, nul import og bundfald!

Dermed vil forbrugere aldrig komme til at opleve frugter som bananer og kiwi i drikke fra Planteriet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079