- Hvis vi siger, hvad vores næste succes går ud på, er der bare nogen, der tager ideen ...

Hanegal lever højt på kompromisløshed og holder udviklingskortene tæt ind til kroppen

I Sønderjylland har den økologiske fødevareproducent Hanegal mere og mere travlt med at lave leverposteje, pølser og pålæg både med og uden kød - og senest også masser af færdigretter.

Det har givet behov for mere plads end de 4.000 kvadratmeter, Hanegal p.t. råder over i Haderslev, og ledelsen er godt i gang med at overveje, hvor og hvornår der skal bygges en ekstra fabrik til produktionen af færdigretter.

Stifter og medejer Fie Graugaard giver her nogle bud på, hvorfor det går så godt i hos Hanegal:

Hvad er de vigtigste ingredienser i Hanegals succes?
- Kompromisløshed, stor troværdighed og gennemsigtighed er nogle af dem. Vi fortæller alt og har ikke noget at skjule. Og så har vi lyttet til forbrugernes ønsker, hvilket blandt andet har ført til flere glutenfri produkter og mere convenience. Og flere valgmuligheder til veganere.

Så alt i alt, hvordan er det lykkedes jer at blive den succes, I er?
- Ud over de helt klare linjer for vores ideologi, så spiller det selvfølgelig også ind, at samfundets udvikling er gået i vores retning. Der er kommet større og større bevidsthed om, at der skal ske noget bæredygtigt, og at fødevarer spiller en stor rolle hvad det angår - at man som forbruger har et valg.

Hvad har det betydet for jer, at I sidste år hentede Cees Kuypers ind som ny direktør udefra?
- Det har betydet utroligt meget, ikke mindst fordi vi simpelthen havde brug for at få tilført noget energi. I mange år havde vi for lille en organisation, hvor jeg selv og Ulrich (Fie Graugaards mand og Hanegal-medejer Ulrich Kern-Hansen, red.) havde alt for mange opgaver. Konkurrencen på markedet er ikke blevet mindre med årene, og nu er vi nogle flere til at trække læsset - og Ulrich har fået mere overskud til at være primus motor på produktudviklingen.

I er på vej til at bygge en ny færdigretsfabrik - hvad kommer den til at betyde for væksten?
- Siden 2016 har vores vækst på færdigretter været på 100 procent om året, og den nye fabrik skulle gerne give os en chance for at fortsætte med en lignende vækst i de kommende år. Lige nu udgør færdigretter omkring 20 procent af omsætningen, og vi regner med, at de kommer op på at udgøre halvdelen af vores omsætning i løbet af ikke så mange år.

Hvad ser du som Hanegals mest succesrige produkt i fremtiden?
- Det siger jeg ikke, for ellers er der nogle andre, der tager ideen.

Men du ved godt, hvad det bliver?
- Måske ... (og her ser Fie Graugaard særdeles skælmsk ud, red.)





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Stærk sommer giver opjustering hos Carlsberg

Regeringen vil proppe mere sund mad i danskerne

Slagtere får de mindste lønstigninger

Generation Food Award afholdes for anden gang

Ny Them-direktør vil kigge på eksporten

Grise strømmer til danske slagterier

Nyhedsbrev

Rekordsalg af is og sodavand

WeDoBurgers lukker og slukker

Nu vil fødevarekæmper halvere madspildet

En lang række store virksomheder går sammen i nyt initiativ

Nordisk Tang scorer et "større millionbeløb"

Nu skal der sættes fart på at udnytte kæmpestort potentiale

Svindelforebyggelse gælder nu også emballagen

Mange emballager er dog så avancerede, at det er svært at snyde

Smartbake skifter til måltidskasse-ekspert

Bagerikoncernen har indgået millionaftale med RetNemt

Daka lukker jysk blodfabrik

Mængden af blod er halveret på 10 år

Kejserinden runder 20 år med gryder

Cateringfirma er blevet til en stor familievirksomhed

Økologisk æbleproduktion crowfundede sig til 1,4 millioner kroner på seks timer

1.260 pakker jordbæryoghurt trukket tilbage

Asparges: Overskud på 100 millioner er væk

Ugens grin: Hævnen er sød

1

Daloon-ulykke: Mand kunne ikke komme ud af vaskemaskine

Mors holder DM i østersgastronomi

Smukfests overskudsmad bliver til 6.250 måltider

Så bliver der igen brygget øl i Vrå

Københavns Madhus får ny direktør

Sushi-fisk fra Thy i stor skala

Opdræt: Sashimi Royal, der opdrætter Yellowtail Kingfish i et saltvandsbrug i Hanstholm, er i omdrejninger

1

Smukfest bruger kaffegrums i sæben

Giftigt mel tilbagekaldes

Kødproducenter vil også være kødfri

Just Eat vil også levere morgenmad

Plyndrede lastbil for chips til 80.000 kr.

Coop tilbagekalder frikadellepølser på grund af gas

Guld til dansk likør

Fødevarekoncern om 2017: Forfærdeligt

Svaneke Bryghus får ny direktør

Æggefirma ser millionpotentiale i proteindrik

Direktør går fra øllet til rejerne

Tørke: Bornholmerne må undvære lokale grøntsager

Se alle Medlemmernes egne nyheder

SMC’s salgsstab styrkes med bred profil

SMC’s salgsteam Nordjylland opgraderer

Digital ledelse i fokus på Automatik

Verdens største producent af græsfrø vælger automatisk pakke- og palleteringslinje fra Egatec

Demonstration af løsninger, der styrker industriens konkurrenceevne på stand B-1065 på Automatik ´18

TransSteel 2200 svejsemaskine til MIG/MAG, TIG og MMA inkl. tilbehør

Medarbejderrekord hos Gibotech

Pladsbesparende stepmotor - absolut positionering med batterifri sensor

Besøg os på Automatik messen 2018, d. 11. til 13. september på stand 1100

Nyt bryghus i Sydtyrol - de skræddersyede drev kom fra NORD

Automatik 2018

SMC’s nye trådløse fieldbussystem kombinerer hastighed og sikkerhed

Kompetencegivende kurser

Grib chancen! - HMI Design Masterclass Online Video kursus

Nye trådløse sensorer til Onset's RX3000 datalogger

Mobilt showroom i container

Trådløst plukkesystem på lageret forbedrer sporbarhed hos Carletti

Vi har leveret løftegrejet til det seneste indkøb fra Maximus Kran- & Specialtransport

Ny serie af termiske kameraer fra Fluke lagerføres nu hos RS Components

Lejer til robotapplikationer fra Nomo

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Trådløs håndholdt HMI – Pendant / Teach box

Kraner og vakuumløftere fra JLM

Bliv din virksomheds produktivitetsagent

Easylog NFC temperaturlogger

Send til en kollega

0.211