23948sdkhjf

- Hvis vi siger, hvad vores næste succes går ud på, er der bare nogen, der tager ideen ...

Hanegal lever højt på kompromisløshed og holder udviklingskortene tæt ind til kroppen

I Sønderjylland har den økologiske fødevareproducent Hanegal mere og mere travlt med at lave leverposteje, pølser og pålæg både med og uden kød - og senest også masser af færdigretter.

Det har givet behov for mere plads end de 4.000 kvadratmeter, Hanegal p.t. råder over i Haderslev, og ledelsen er godt i gang med at overveje, hvor og hvornår der skal bygges en ekstra fabrik til produktionen af færdigretter.

Stifter og medejer Fie Graugaard giver her nogle bud på, hvorfor det går så godt hos Hanegal:

Hvad er de vigtigste ingredienser i Hanegals succes?
- Kompromisløshed, stor troværdighed og gennemsigtighed er nogle af dem. Vi fortæller alt og har ikke noget at skjule. Og så har vi lyttet til forbrugernes ønsker, hvilket blandt andet har ført til flere glutenfri produkter og mere convenience. Og flere valgmuligheder til veganere.

Så alt i alt, hvordan er det lykkedes jer at blive den succes, I er?
- Ud over de helt klare linjer for vores ideologi, så spiller det selvfølgelig også ind, at samfundets udvikling er gået i vores retning. Der er kommet større og større bevidsthed om, at der skal ske noget bæredygtigt, og at fødevarer spiller en stor rolle hvad det angår - at man som forbruger har et valg.

Hvad har det betydet for jer, at I sidste år hentede Cees Kuypers ind som ny direktør udefra?
- Det har betydet utroligt meget, ikke mindst fordi vi simpelthen havde brug for at få tilført noget energi. I mange år havde vi for lille en organisation, hvor jeg selv og Ulrich (Fie Graugaards mand og Hanegal-medejer Ulrich Kern-Hansen, red.) havde alt for mange opgaver. Konkurrencen på markedet er ikke blevet mindre med årene, og nu er vi nogle flere til at trække læsset - og Ulrich har fået mere overskud til at være primus motor på produktudviklingen.

I er på vej til at bygge en ny færdigretsfabrik - hvad kommer den til at betyde for væksten?
- Siden 2016 har vores vækst på færdigretter været på 100 procent om året, og den nye fabrik skulle gerne give os en chance for at fortsætte med en lignende vækst i de kommende år. Lige nu udgør færdigretter omkring 20 procent af omsætningen, og vi regner med, at de kommer op på at udgøre halvdelen af vores omsætning i løbet af ikke så mange år.

Hvad ser du som Hanegals mest succesrige produkt i fremtiden?
- Det siger jeg ikke, for ellers er der nogle andre, der tager ideen.

Men du ved godt, hvad det bliver?
- Måske ... (og her ser Fie Graugaard særdeles skælmsk ud, red.)



Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Massiv svindel med moms: Slikfuskere får friere spil

Myndighederne har svært ved at dæmme op for de mange ton slik, der langes over disken uden moms og afgifter

Ny Kohberg-direktør lover hurtige sorte tal

Kigger på sortiment, produktion og logistik

Foss præsenterer endnu en rekordomsætning

Ugens grin: Forvirret lærling

Legesyge ølfolk bag Årets danske Ølnyhed

Coop leder igen efter de bedste lokale varer

Nyhedsbrev

200 mejerifolk vil opdateres på ny forskning

Online Avis Arkiv

Delika ramt af metal i kylling

Sådan overlever fødevarebranchen med bæredygtighed

Man er nødt til at tro på det, fastslog en stribe fødevarefolk

Kæmpekoncern vil have fat i danske veganere

Stigende råvarepriser gør ondt på fiskefabrik

Solstrålehistorie: Hun har reddet ny emballagekomet

Årets Food Innovator Award gik til kvinden bag bæredygtig omlægning

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Mange flere vil være kokke eller tjenere

- Jeg kniber mig selv i armen, siger direktør

Fagfolk deler viden ud om sunde fødevarer

Her brygger de en hyldest til Jan Mølby

Laksefabrik med nyt millionoverskud

Anklager kræver milliardbøde til Carlsberg i tysk kartelsag

Naturli' Foods vil indtage USA

Satser på at sælge over en million produkter det første år

Cateringbranchen opruster med ny forening

Fødevarevirksomheder går i kamp for bæredygtighed

Dansk ølrekord med røde myrer og lyserøde prutter

Sidste år kom 1.825 nye øl på markedet

1

Hospitalskøkken har hakket 50 procent af madspildet

Vingård klar med nyt madmarked

"Dansk Kalv" skal være bæredygtig

Nyt bryghus lader Facebook-følgere få indflydelse

Kadeau vil sælge smørrebrød ved Hammershus

Ny fabrik: Aller Aqua vil bruge 100 millioner kroner

En times Schulstad-produktion ramt af mug

Arla vil igen lancere 15 nye økoprodukter

Sådan skal dansk gastronomi styrkes

Bryghus bruger fem millioner på udvidelse

Arla klar med klimaplan, der omfatter 70 mejerier

Frilandsmedister ramt af salmonella

Kassen tom i konkursramt tyggegummifirma

Sjællandsk bryghus på kanten af konkurs

Se alle Medlemmernes egne nyheder

SEEPEX Nordic A/S er flyttet!

Gratis tilmelding til teknologimesse i Billund

Politikere på besøg hos RPC Superfos: Ja tak til en mere nuanceret plastdebat

Sig det med æblekage

Generationsskifte i EL:CONs termograferingsafdeling

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

HOPE får bæredygtige og eksklusive poser fra Scanlux Packaging

Krympeskive RLK 608 fra RINGSPANN

Saint-Gobain bidrager til Swecos DGNB guld-certificering

Hvordan går leverandørstyring og bæredygtighed hånd i hånd?

Wila A/S ansætter save- og lagermedarbejder

Gratis download af e-paper: Den adaptive maskine

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Guldpakken - Messeudstyr

Enkel integration af små nyttige tools i din Siemens HMI-konfiguration

Ara-el præsentere F400 væg monteret stikkontakt til tunnel ventilatorer

RASCH forhandles af Salicath ApS

KE Fibertec vinder UdviklingVejens Erhvervspris 2019

Ny autoriseret distributør for Ingersoll Rand i Danmark

PRO-CONSULT skaffer direkte erstatning for udgået Ring luftblæseren

Spar på vandet

Logistik på hjul kan lette mange processer for kædebutikkerne

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos...

Der er fuld gang i den på vores stand på Transport 2019!

Reparation og Service af transmissioner, pumper og procesudstyr

Send til en kollega

0.22