23948sdkhjf

- Hvis vi siger, hvad vores næste succes går ud på, er der bare nogen, der tager ideen ...

Hanegal lever højt på kompromisløshed og holder udviklingskortene tæt ind til kroppen

I Sønderjylland har den økologiske fødevareproducent Hanegal mere og mere travlt med at lave leverposteje, pølser og pålæg både med og uden kød - og senest også masser af færdigretter.

Det har givet behov for mere plads end de 4.000 kvadratmeter, Hanegal p.t. råder over i Haderslev, og ledelsen er godt i gang med at overveje, hvor og hvornår der skal bygges en ekstra fabrik til produktionen af færdigretter.

Stifter og medejer Fie Graugaard giver her nogle bud på, hvorfor det går så godt i hos Hanegal:

Hvad er de vigtigste ingredienser i Hanegals succes?
- Kompromisløshed, stor troværdighed og gennemsigtighed er nogle af dem. Vi fortæller alt og har ikke noget at skjule. Og så har vi lyttet til forbrugernes ønsker, hvilket blandt andet har ført til flere glutenfri produkter og mere convenience. Og flere valgmuligheder til veganere.

Så alt i alt, hvordan er det lykkedes jer at blive den succes, I er?
- Ud over de helt klare linjer for vores ideologi, så spiller det selvfølgelig også ind, at samfundets udvikling er gået i vores retning. Der er kommet større og større bevidsthed om, at der skal ske noget bæredygtigt, og at fødevarer spiller en stor rolle hvad det angår - at man som forbruger har et valg.

Hvad har det betydet for jer, at I sidste år hentede Cees Kuypers ind som ny direktør udefra?
- Det har betydet utroligt meget, ikke mindst fordi vi simpelthen havde brug for at få tilført noget energi. I mange år havde vi for lille en organisation, hvor jeg selv og Ulrich (Fie Graugaards mand og Hanegal-medejer Ulrich Kern-Hansen, red.) havde alt for mange opgaver. Konkurrencen på markedet er ikke blevet mindre med årene, og nu er vi nogle flere til at trække læsset - og Ulrich har fået mere overskud til at være primus motor på produktudviklingen.

I er på vej til at bygge en ny færdigretsfabrik - hvad kommer den til at betyde for væksten?
- Siden 2016 har vores vækst på færdigretter været på 100 procent om året, og den nye fabrik skulle gerne give os en chance for at fortsætte med en lignende vækst i de kommende år. Lige nu udgør færdigretter omkring 20 procent af omsætningen, og vi regner med, at de kommer op på at udgøre halvdelen af vores omsætning i løbet af ikke så mange år.

Hvad ser du som Hanegals mest succesrige produkt i fremtiden?
- Det siger jeg ikke, for ellers er der nogle andre, der tager ideen.

Men du ved godt, hvad det bliver?
- Måske ... (og her ser Fie Graugaard særdeles skælmsk ud, red.)



Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

- Jeg bruger sindssygt meget tid på LinkedIn

Karsten Nielsen fra Food from Denmark: Netværk er altafgørende

Se listen: Her er fødevareindustriens største skatteydere

Fødevarevirksomheder ser på fremtidens madscene

Nu vil Daasbjerg sælge andehjerner

Produktet bliver kaldt "A la foie gras"

Ny bøfboss: Jeg kan redde 1.000 job

EU strammer reglerne for transfedt i mad

Nyhedsbrev

Ægtepar lancerer en stribe fødevarer i 2019

Kimber Foods satser ikke mindst på en serie nye snackprodukter

Online Avis Arkiv

Naturmælk sætter nye rekorder

1

Naturli' Foods går til angreb på mælkemarkedet

Lancerer plantedrikke på køl med calcium fra alger

- Enten er vi geniale ...

... eller også har vi skudt helt ved siden af, siger ægtepar

Her er Årets danske Bryggeri

Gymnasiekammerater gik helt til tops

Fiskedirektør omkommet i havnen i Aalborg

DI har fundet midlertidig direktør

Ugens grin: Forbyttede gaver

Kartoffeldirektør er pludselig væk

1

Julefrokost-dilemmaer: Fanger bordet, hvis man siger op?

Konkursramt bryggeri brygger igen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Sprøjterobot er prøveklud

Odense Marcipan har sat ny robot ind i produktionen

Bagerkæden Emmerys må sluge endnu et milliontab

Underskuddet næsten fordoblet trods mere service

Gastronomi og fødevarer skal skabe udvikling

Første madkollektion fra Søstrene Grene

1

Too Good To Go redder Naturli's "ulovlige" plantedrik

Santa's Man Boobs og alle de andre juleøller

I år er der rekordmange julebryg fra de danske bryggerier

Ny undersøgelse: Danskerne klar til klimakamp ved middagsbordet

Ny Svansø-ejer: Good Food Group skal vokse gennem udvidelser og opkøb

200 Carlsberg-chefer får en ekstra årsløn

Carlsberg ramt af glas og papir i pilsnere

Familieejet milliardkoncern solgt til kapitalfond

Dagrofa kaster penge efter S-Engros

Studerende opfinder en klimavenlig vegansk ost

Fra fødevarerester til merværdi

Færre danskere laver mad fra bunden

Carlsberg lancerer fadøl uden alkohol

Nemlig.com med nyt kæmpeunderskud

Fremtidsuge sætter spot på fødevarer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ny chef for FORCE Technologys Product Compliance-afdeling i Aarhus

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent

KL Automatik leverer fuldautomatisk etiketteringsanlæg til slagteriet DanePork

Hjemløse kaffesælgere bliver klædt varmt på af erhvervslivet

KE Fibertec introducerer vaskeservice

Hader du også overraskelser i dit produkt?

Nyt VETEC dynamometer hos Carl Stahl A/S

JOFRA takker for et stærkt år

ZF Danmark leverer Planetgear i høj kvalitet

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

Det er ikke hver dag vi sælger en løfteklo som denne til en kunde →

Svingnings- og Chokdæmpere fra WILLBRANDT Gummiteknik

Mixere/Omrørere fra AxFlow

Det er jul - det er cool - og Bürkert er i gavehumør

Fibox TEMPO monteringskasser

Du kan stadig nå at være med i Lenzes online julekalender og vinde præmier

Ny standard giver inspiration til lov om tatovering

Ny isolations overvågningsenhed til ladestandere

Danmarks første offentlige hospital får pulterrum på tørreloftet

Du høster som du sår, også på LinkedIn

Autodesk Inventor Presentation, workshop

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S!

11. December - "En informativ julekalender til maskingale mænd"

Marechal stiksystem PF-serien til sværindustri

Send til en kollega

0.291