23948sdkhjf

De første Samsø-kartofler er solgt for 1.000 kroner per kilo

For 10.000 kroner har Coop sikret sig 10 kilo af de nye kartofler fra Samsø

Årets første kartofler fra Samsø er forsigtigt blevet gravet op af mulden og solgt for intet mindre end 1.000 kroner per kilo.

Det skriver Visit Samsø i en pressemeddelelse.

For 10.000 kroner har Coop Danmark sikret sig ti kilo af de nye, danske kartofler, som vil være på hylderne i en række butikker fra onsdag morgen.

Og i år er kartoflerne blevet en succes, vurderer kartoffelavler Frank Kristensen, der med hænderne dybt i mulden nænsomt gravede rodfrugterne op tidligt tirsdag morgen.

- Jeg har øvet mig på det her hele mit liv, men det er alligevel spændende hvert eneste år. Sol, regn, vind og varme er afgørende for, hvor tidligt og hvor gode de nye Samsø-kartofler er.

- I år har vi været særligt udfordret af et sent forår, men vi er alligevel kun godt en uge senere på den i forhold til i fjor. Og de ser flotte ud i år, konstaterer han.

De dyrebare kartofler er gravet op på en lille mark ved Mosegården i landsbyen Alstrup på Samsø. Her har kartoffelavleren omhyggeligt passet og plejet dem siden jul, hvor de blev sat til spiring.

I SuperBrugsen i Hornbæk i Nordsjælland glæder uddeler Bjarne Mikkelsen sig til at få Samsø-kartoflerne bragt til døren, så grøntafdelingen kan få de nye kartofler på hylderne.

Butikken er en af de udvalgte, som kan imponere de handlende med de allerførste kartofler fra Samsø. Og Bjarne Mikkelsen forventer at kunne lokke kunderne med op mod 10 pakker kartofler.

- De bliver solgt i en bakke med 250 gram i. Jeg forventer, de kommer til at koste 300 kroner pr. bakke, siger uddeleren.

Ritzau

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109