23948sdkhjf

Laksefolk næsten klar med ny kæmpeproduktion

Atlantic Sapphire rykker i både Hvide Sande og Miami
Laksevirksomheden Atlantic Sapphire er nu så langt med sin udvidelse af Langsand Laks i Hvide Sande, at det nye anlæg er klar til brug om et par måneder. Det skriver Børsen.

Langsand Laks producerer laks i betonsiloer på land, og det har hidtil givet en årlig produktion på cirka 800.000 kilo. Med udvidelsen til omkring 60 millioner kroner kommer kapaciteten op på godt tre millioner kilo.

Laksesiloerne bliver forsynet med vand fra Vesterhavet via en næsten to kilometer lang rørledning. Æggene kommer fra Island hver tredje måned i tre kasser, og to år senere er indholdet af hver enkelt kasse forvandlet til cirka 2.200 kasser laks.

Atlantic Sapphire og Langsand Laks er for langt den overvejende dels vedkommende norsk ejet, men danske Thue Holm, der er stifter af Langsand Laks, har også aktier i foretagendet.

Sammen med de norske partnere har Thue Holm rejst cirka en halv milliard kroner, hvoraf altså godt en tiendedel går til udvidelsen i Hvide Sande. Resten skal bruges på koncernens kæmpeprojekt i Miami i USA, hvor Atlantic Sapphire vil bygge verdens største produktion af bæredygtige slagtelaks på land. Planen er, at anlægget skal op på at lave 90 millioner kilo slagtelaks om året, - de første kan ifølge Børsen slagtes i tredje kvartal 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078