23948sdkhjf

Ny, global standard for fødevaresikkerhed vedtaget

Myndigheder, konsulenter, producenter og forskere står bag
Eksperter fra 66 lande er blevet enige om en ny version af den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000. Den udkommer 21. juni.

Formålet med ISO 22000 er at skabe en systematisk måde at producere sikre fødevarer på over hele verden.

- Standarden er udarbejdet af interessenter i fødevarebranchen: Myndigheder, konsulenter, producenter og forskere. Når brugerne er med i udarbejdelsen, sikrer man, at markedets behov imødekommes, siger Jacob Færgemand, formand for den tekniske komite for fødevaresikkerhed i ISO og nordisk direktør i Bureau Veritas.

Hos Dansk Standard peger man på, at det internationale samarbejde er essentielt for fremtidens produktion af sikre fødevarer, og at fødevaresikkerhed er et globalt anliggende, idet tusindvis af fødevarer hver dag krydser grænser for at nå frem til verdens mange middagsborde.

- Sikkerhed og kvalitet er væsentlige konkurrenceparametre for den danske fødevarebranche, så selv om den allerede står stærkt, skal dette fokus bibeholdes. Produktion er dyrt i Danmark, så vi skal konkurrere på vores kvalitet og effektivitet og blive ved med at innovere og videreudvikle vores metoder og produkter for at efterleve forbrugernes krav. Det er standardens systematiske tilgang med til at skabe rammerne for, siger Carina Dalager, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Den nye version af ISO 22000 lanceres ved et internationalt event 21. juni, arrangeret af Dansk Standard.

Alle interesserede fra branchen kan gratis tilmelde sig på Lancering .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094