23948sdkhjf

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Indehaveren af frugtstangsfabrikken Castus i Nordjylland, Henrik Winther-Olsen, ser enorme muligheder i den frugtbarfabrik, han i den nærmeste fremtid åbner i Dubai sammen med to arabiske partnere.

Fabrikken skal producere dadelbaserede barer med navnet The Date Bar, ikke mindst til det mellemøstlige marked og Asien.

- Det er meget interessant. Vores partnere, Saleem Mohamed og hans søn Yousuf Saleem, tror, at det bliver rigtig, rigtig stort, og at vi skal producere mange millioner enheder om året. Jeg vil personligt tro, at vi relativt hurtigt kommer op på 20 millioner enheder, siger Henrik Winther-Olsen.

Han ejer selv halvdelen af fabrikken, som indtil videre bliver indrettet med en produktionslinje i de arabiske partneres eksisterende dadelvirksomhed. Og mens han lader far og søn om at styre den daglige produktion, bliver Henrik Winther-Olsen bestyrelsesformand i virksomheden, som han regner med at besøge fire gange om året i forbindelse med bestyrelsesmøder.

Maskiner bliver testet i Vadum

Maskinerne til produktionen bliver netop nu testet og gjort klar hos Castus i Vadum, inden de skal sendes til Dubai - blandt andet en helt ny maskine, der former og skærer barerne.

Med lanceringen af de nye dadelbarer kan Henrik Winther-Olsen ifølge eget udsagn sagtens komme til at konkurrere med sig selv, idet både Castus-produkterne og det nye Piece of Nature-varemærke med økologiske frugtsnacks efter planen skal ud i verden. Og også ud på på de markeder, som The Date Bar har i kikkerten.

Under alle omstændigheder er der således lagt op til fornyede indtægtskilder for The Whole Company, som ud over Castus blandt andet omfatter varemærkerne Fredsted The, Trope Snacks, Toftkær og Heidelberg Eddike.

Investerer for op imod 100 millioner


Samlet set havde koncernen sidste år et overskud før skat på godt 12 millioner kroner, hvoraf Castus stod for knap 4 millioner.

- 2017 gik generelt godt. Nu skal vi så i gang med nogle store investeringer i nye produkter, innovation og maskiner, siger Henrik Winther-Olsen, som regner med at bruge i alt 80-100 millioner kroner på investeringer i år og de kommende to år.

- Vores eksportandel er i dag på cirka 30 procent, men jeg tror, at vi i løbet af den periode kommer op på 50 procent. Og jeg håber, at vi ret hurtigt derefter bliver meget større i udlandet end i Danmark, fortæller han.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Norsk pizzasucces vil åbne 40 steder i Danmark

Kæden har for længst forgyldt sine norske ejere

Skare vil udvide sin kødfabrik

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

I år konkurrerer syv innovative produkter om at modtage prisen

Ugens grin: Rod i regnskabet

2

Andersen stopper som formand i Chr. Hansen

Dollarkursen driller ingredienskoncernen Chr. Hansen

Nyhedsbrev

Carlsberg-kontor ransaget

Online Avis Arkiv

Klingenberg Ost modtager pop op-pris

Flyvende start for øbaseret blomstervin

Øko-pris til Byens Køkken

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Mette Munks pengepil peger atter opad

Brødfabrikken eksporterer nu til over 25 lande

Uheld kostede Danforel millioner

Ørredproducenten mistede flere ton fisk

Vega Sea buldrer frem på laksefronten

Feldt igen eneejer af juicefabrikken Seimei

Han har købt alle aktier tilbage

En automatiseret pizza, tak

To robotter har lært at slynge pizzadej

Slagteri inviterer indenfor

700 æsker romkugler på en måned

Pizzeria afsløret med afføring, urin, snot og bussemand

Mikrobryggeri har fart på efter unik fustage-rundtur

FoodTech får en ny koncepthal

Tager kampen op mod sin gamle virksomhed

Naturli' Foods brager frem i England

Nordjysk laksefabrik vokser vildt

Danske fødevarer klarer Brexit overraskende flot

Vesterhavsmost hitter i Taiwan

Sjællændere vil lave verdens bedste gin

Sandwichkæde presset af flere dødsfald

Carsoe solgt til kapitalfond

Bær kaldt tilbage efter fund af metalstykker

Nye bøfhus-ejere: Skuden er vendt

Ny topchef på plads i Tulip Ltd

Hvert andet selskab overlever ikke syv år

Caspers bornholmske flymad er et hit

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Hør om virksomheders erfaringer med at håndtere udfordringer for materialer i barske miljøer

Next Step kompetenceudvikling

RGTS 1-faset softstarter: let konfiguration og op til 40% reduceret startstrøm

Logistik for e-handlere

Nyt spiralbånd giver en skånsom og nem måde at flytte et produkt ned til et lavere niveau

Komplette løsninger inden for intern logistik

Berendsens industrivask er langt mere miljøvenlig end hjemmevask af arbejdstøj

Elektronikken erstatter hydraulikken - effektivitet og minimal vedligeholdelse!

Bliv godt klædt på: ERFA-møde om fødevarekontaktmaterialer

Få dit eget trykluftkompendium hos Granzow!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ny fødevarepumpe forhindrer at pumpens mineralske olier lækkes i chokoladen

Dansk Procesventilation har færdiggjort projekt med olietågeudsugning fra CNC-maskine

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

FoodTech Award 2018: Se de nominerede her

Ses vi på Scanpack 2018?

Aunsbjerg viser vejen med lagerrobotter

Trykluft bruges mange steder i fødevareindustrien

Siemens Scalance SC600

IMA DAIRY & FOOD Hamba-Gasti forhandles af Bull Salicath ApS

FromaXe - osteforme som er X-RAY sporbare.

ORIENT fra FICEP - en bore/savestation med fokus på effektivitet!

Boschert-Gizelis høster stor hæder og anerkendelse!

FOODTECH 2018 - Mødestedet for hele fødevarebranchen.

Mød PanPac på Foodtech 2018

Send til en kollega

0.245