23948sdkhjf

Fødevarefolk ser muligheder i Israel

Nyt samarbejde skal sikre konkurrenceevnen for danske producenter
Et nyt dansk-israelsk samarbejde på fødevarefronten er etableret med udgangspunkt i Midtjylland. Det skal efter planen sikre danske fødevareproducenters konkurrenceevne.

Det oplyser Region Midtjylland, der kalder sig Danmarks fødevareregion. Samarbejdet fungerer på tre niveauer og inkluderer således både offentlige aktører, vidensinstitutioner og direkte samarbejde mellem danske og israelske virksomheder.

Det midtjyske partnerskab på fødevareområdet består af region, universitet og den landsdækkende klynge af fødevarevirksomheder. Samarbejdet med Israel betyder, at Region Midtjylland, midtjyske forskere samt virksomheder fremover arbejder tæt sammen med israelske ditto om at udvikle dels nye tilgange til bæredygtig fødevareproduktion og dels stærke innovationsmiljøer omkring danske og israelske virksomheder.

- Region Midtjylland har en lang og stolt tradition for fødevareproduktion på et meget højt niveau – og vi er i dag Danmarks fødevareregion. Det indebærer, at vi i tæt samarbejde med vidensinstitutioner og virksomheder i regionen rækker ud til de bedste i verden, og her er Israel verdensførende i forhold til teknologi, innovation og det at skaffe kapital til vækstiværksættere, siger formand for regionsrådet Anders Kühnau.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078