FødevareDanmark: Stram den lov

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Politikerne skal give mindre fødevarevirksomheder en fair chance, mener brancheorganisationen

Torsdag 17. maj er både erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og innovationsminister Sophie Løhde (V) kaldt i samråd for at give svar på spørgsmål angående offentlige udbud af fødevarekontrakter. Et samråd, der ellers var programsat til 26. april, men måtte rykkes på grund af overenskomstforhandlingerne.

Samrådet sker på foranledning af Staten og Kommunernes Indkøbsservices (SKI) nylige kæmpeudbud til 1,6 mia. kr. på fødevareområdet - et udbud, som var målrettet tre totalleverandører, og som derved udelukkede små og mellemstore fødevarevirksomheder fra at byde ind. Udbuddet blev siden annulleret af Klagenævnet for Udbud.

Hos FødevareDanmark, der er brancheorganisation for omkring 700 af landets små og mellemstore fødevarevirksomheder, håber man, at det kommende samråd nu vil få regeringen til at tage affære.

– Vi har længe gjort opmærksom på, at den måde, hvorpå blandt andre SKI handler fødevarer til landets kommuner, går stik imod det, som er intentionen med Udbudsloven - nemlig at sikre, at også de mindre fødevarevirksomheder får lov til at byde ind på de offentlige opgaver. Som det er nu, sker der en omfattende brug af totalleverandører, og det er ikke i Udbudslovens ånd, siger Torsten Buhl, administrerende direktør, FødevareDanmark.

Frustrerede medlemmer

Han peger på såvel ordlyden i Udbudsloven som det EU-direktiv, der skal sikre små og mellemstore fødevarevirksomheder en rimelig andel af ordrerne til offentlige institutioner gennem delkontrakter.

– Udbudsloven sigter mod, at et offentlige udbud ikke udformes sådan, at det udelukker nogen aktører fra at byde ind eller på anden vis begrænser konkurrencen. Derfor er det også dybt frustrerende for vores medlemmer, når de gang på gang oplever, at de bliver udelukket som følge af blandt andet SKI’s favorisering af de store udbydere på markedet, siger Torsten Buhl.

Han håber, at samrådet nu vil føre til stramninger af Udbudsloven, så det eksempelvis ikke længere er et spørgsmål om, at der kan, men at der skal udbydes flere særskilte delkontrakter, som små og mellemstore fødevarevirksomheder kan byde ind på.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu lukker Espersen ned i Fredericia

Ny Hanegal-fabrik til færdigretter er stadig uafklaret

Men den kommer, og den skal kunne udvides, siger ledelsen

Kendt bøfkæde mistede millioner sidste år

- En skrøne, at man ikke kan dyrke vin i Danmark

Men det kræver ordentligt vejr - og i Skærsågaards tilfælde hjælp fra dygtige, tyske ønologer

Etiket-tjek kan spare en formue

Bornholmsk fiskeekspert delvist solgt

Nyhedsbrev

Bryghus på toppen: Udvider bar og restaurant

Ugens grin: Sælgeren og fåreflokken

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Dansk Supermarked skifter navn

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

NTF-Aalborg har skiftet direktør

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Mars Valve Europe A/S på Achema messen i Frankfurt

Measurement Computing (MCC) yder nu gratis support for Linux til deres DAQ enheder

Lene har betalt Damstahls regninger i 40 år

Danmarks største (og hurtigste) slyngrenser!

B6 er også knivskarpe i gummiprodukter!

Energieffektivt materiale til luftfordeling

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vi har netop fået fornyet den velansete DNV godkendelse for Triflex vibrationsdæmpere

Super HMI touchskærm

Brug Bürkert resistApp og få styr på kemisk resistens i din automationsløsning

ÅF A/S kører topkandidat i stilling

Sikker indgang uden partikler - hurtigt og effektivt!

Prevas har ansat Software Developer, Ralph Eastwood

Har du brug for en yderst fleksibel lagerløsning?

Bliv klogere på den bæredygtige emballageomstilling

Rustfrie fødevarefotoceller der holder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinf...

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til d...

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produk...

Send til en kollega

0.217