Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Geia Food med hovedkvarter i Aalborg fortsatte i 2017 med at sælge mere end nogensinde før - men det smittede ikke af på bundlinjen, hvor koncernen i det nye årsregnskab må notere sig et fald i overskuddet fra knap 33 til knap 30 millioner kroner.

Det på trods af, at omsætningen igen satte rekord - denne gang med en stigning til 1,21 milliard mod 1,14 milliard året før.

Virksomheden, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, lever dog fint med for første gang i årevis ikke at øge indtjeningen.

- Det vigtigste for os er, at vi har en positiv udvikling på omsætningen. Så et fald på tre millioner hvad angår resultatet er ikke noget, der bekymrer os. Vi anser det stadig for at være tilfredsstillende, set i lyset af den meget intense konkurrencesituation, vi er i, siger administrerende direktør Claus Ravnsbo til Food Supply.

Han regner med, at overskuddet i indeværende år lander på 30-35 millioner.

Tyvstarter med CSR-rapport
I forbindelse med årsregnskabet har Geia Food for første gang udsendt en CSR-rapport om virksomhedens status på områder som miljø, klima og sociale forhold. Virksomheder af Geia Foods størrelse skal rent lovmæssigt rapportere detaljeret om den slags fra og med 2018, men Geia Food har altså valgt at tyvstarte.Og det er der en god grund til, nævner Claus Ravnsbo:

- Det kan siges meget enkelt: Vore kunder er den skandinaviske detailhandel. Deres kunder er de skandinaviske forbrugere. Og for skandinaviske forbrugere er tillid afgørende, når de vælger indkøbssted. Derfor er ansvarlighed vigtigt for os såvel som for vore kunder – og det stiller krav til os om at kunne rapportere troværdigt om vores arbejde med CSR, siger han.

Geia Foods første egentlige CSR-rapport fokuserer især på områder som fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, klima, miljø og økologi.

Geia Food fik i slutningen af 2017 det norske investeringsselskab Credo Partners som ny hovedaktionær, da nordmændene overtog 55 procent af aktierne. Også Claus Ravnsbo og tre andre ledende medarbejdere er medejere, mens de resterende aktier er ejet af stifterne Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jysk slikfirma bygger nyt for 40 millioner

Candynavia i gang med at få meget mere plads

Salling Group på vej med flere convenience-butikker

Nu er der lanceret 1.000 nye øl i år

Foodservicebranchen vokser videre

Tørke giver lavere udbytte for sukkerfabrik

Caspers bornholmske flymad er et hit

Nyhedsbrev

1

Ung kvinde vinder Danmarks største talentpris for kokke

Online Avis Arkiv

Filet-direktør: Kvoter koster os livet

Bryghus begravet i ansøgninger: 10.000 vil være øl-tester

Den voldsomme interesse for at blive én af blot 25 øl-testere kommer bag på brygmesteren

DTU-direktør: Industrien har brug for mere risikovillig kapital

Jespers Torvekøkken vokser vest for Storebælt

Nyt storkøkken i Aarhus skal være med til at imødekomme efterspørgslen - og brede produkterne ud til flere jyske byer

Ny formand hos Dansk Cater: Vi fortsætter uændret

Heinz er på vej med Mayochup

Triple A scorer ny kæmpekontrakt

Foodservicebranchen vokser videre

Ugens grin: Den ansvarsfulde medarbejder

Store virksomheder vil i seng med iværksættere

Slagtekyllingers liv bliver kortere og kortere

Frugtfirma udvider ejerkredsen

Insektkvinder sender ny larvebar ud i træningscentre

"Drømmejob": Thisted Bryghus søger 25 øl-testere

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Vestjysk slagteri tredobler pladsen

Hungry er på pengejagt

Bragende romkuglesucces klar med ny service

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Mere dansk mad på vej til Japan

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Sidste chance for at blive TÜV certificeret maskinsikkerhedsekspert (CMSE®)

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Genbrug af tekstilrester

Sprøjtestøbning i hærdeplast & do’s and don’ts, når man agerer på det litauiske marked

Gratis seminar om smart og effektiv datahåndtering hos IDA d. 2/10

Carl Stahl A/S leverer hydraulisk værktøj til AH Industries

Specialfremstilling af gummi/metal bøsninger

electronica 2018 - RS Components fokuserer på innovation og inspiration

Lejer til stål- og metalindustrien

Mirit Glas kan levere buet glas i en meget høj kvalitet

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Ny generation af oliefrie kompressorer

Ny økonomichef i Carsten Holm A/S

ABB introducerer ny hurtig, præcis og omkostningseffektiv SCARA robot

ISO 9001 Inspirationsseminar (På dansk og engelsk)

Mød PanPac på FachPack 2018

Flere fordele med den nyeste, IO-Link-kompatible pressostat fra SMC

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Der bliver hver dag samlet mange kædesæt på vores værksteder i hele Danmark.

Så er vinderne af Danish Retail Award 2018 fundet!

Restlager salg!

Fødevarer i fokus på teknologitopmøde

Lastbiler er et krævende område både med hensyn til omgivelser og trykluftk...

Lav elafgift skubber på komvertering til varmepumper

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologien

Send til en kollega

0.234