Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Geia Food med hovedkvarter i Aalborg fortsatte i 2017 med at sælge mere end nogensinde før - men det smittede ikke af på bundlinjen, hvor koncernen i det nye årsregnskab må notere sig et fald i overskuddet fra knap 33 til knap 30 millioner kroner.

Det på trods af, at omsætningen igen satte rekord - denne gang med en stigning til 1,21 milliard mod 1,14 milliard året før.

Virksomheden, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, lever dog fint med for første gang i årevis ikke at øge indtjeningen.

- Det vigtigste for os er, at vi har en positiv udvikling på omsætningen. Så et fald på tre millioner hvad angår resultatet er ikke noget, der bekymrer os. Vi anser det stadig for at være tilfredsstillende, set i lyset af den meget intense konkurrencesituation, vi er i, siger administrerende direktør Claus Ravnsbo til Food Supply.

Han regner med, at overskuddet i indeværende år lander på 30-35 millioner.

Tyvstarter med CSR-rapport
I forbindelse med årsregnskabet har Geia Food for første gang udsendt en CSR-rapport om virksomhedens status på områder som miljø, klima og sociale forhold. Virksomheder af Geia Foods størrelse skal rent lovmæssigt rapportere detaljeret om den slags fra og med 2018, men Geia Food har altså valgt at tyvstarte.Og det er der en god grund til, nævner Claus Ravnsbo:

- Det kan siges meget enkelt: Vore kunder er den skandinaviske detailhandel. Deres kunder er de skandinaviske forbrugere. Og for skandinaviske forbrugere er tillid afgørende, når de vælger indkøbssted. Derfor er ansvarlighed vigtigt for os såvel som for vore kunder – og det stiller krav til os om at kunne rapportere troværdigt om vores arbejde med CSR, siger han.

Geia Foods første egentlige CSR-rapport fokuserer især på områder som fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, klima, miljø og økologi.

Geia Food fik i slutningen af 2017 det norske investeringsselskab Credo Partners som ny hovedaktionær, da nordmændene overtog 55 procent af aktierne. Også Claus Ravnsbo og tre andre ledende medarbejdere er medejere, mens de resterende aktier er ejet af stifterne Keld Gregersen, Jens Junge Mortensen og Lau Hejgaard.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Co-Ro tog et gevaldigt saft-dyk

Men Sun Lolly-producenten sprøjter nye produkter ud i stor stil

Ny maskine sætter fart i fristelserne hos Easyfood

Mejerierne hædrede den gode fødevaredebat

FoodTech sætter viden på menuen

Messen i Herning omdanner i år den ene messehal til Tech City

Ny bestyrelse i mad-tænketank

Danish Crown tjener flere penge trods pres på priserne

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Vores dadelplaner kan blive en kæmpesucces

The Whole Companys Henrik Winther-Olsen klar til produktion i Dubai - kommer måske til at konkurrere med sig selv

Lettelse hos Kohberg: Vi er er på rette spor

Efter et særdeles nedslående 2016 gik det kraftigt frem for brødgiganten i 2017

Både op og ned for Geia Food

Omsætningen steg til over 1,2 milliarder kroner, men intens konkurrence fik overskuddet til at dale

Erhvervsmanden Nils Foss er død - 90 år

Coop lukker 16 brugser

Farvel til en række butikker, der gennem en årrække har givet underskud

The Whole Company klar med helt ny serie af frugtsnacks

Koncernen vil indtage udlandet på flere fronter

Ny, nordjysk gin har været oppe i skyerne

Dansk Supermarked skifter navn

25 pubs giver brødre milliongevinst

Nu kan Arbejdstilsynet tale med ansatte alene

Madglade milliardærer redder eksklusiv restaurant

BioMar udvider for 90 millioner i Brande

Lakridskonge producerer igen selv

Johan Bülow har sat skub i udviklingen af nye lakridser

Gråsten Fjerkræ gør klar til at udvide

Pladsmangel i Kværs har flyttet arbejdspladser sydpå

Ligner de en puck? Mørbrad hitter til ishockey-VM

NTF-Aalborg har skiftet direktør

Lukket burgerkæde kostede millioner

FødevareDanmark: Stram den lov

Økologisk gourmet-slagteri rykker ind hos Irma

Romkuglemester er vokset yderligere

Pengene strømmer ind hos Gasoline Grill

International hæder til Skjern-gin

Gulerødder har bidt sig fast om øko-favorit

Møllerup Gods klar med danske hampefrø

Ellemann-Jensen ny fødevareminister

Dansk familie blev mangemillionærer på Hot n'Sweet

Ny madfestival nærmer sig

Orkla Foods klar med ny salgsdirektør i Danmark

Unibrew solgte og tjente mere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Prevas har ansat Software Developer, Henrik Bach

Automationsdag´18

Opbygning af HACCP-systemer

Læs om de nye muligheder med TIA-portalen version 15

IMA dairy food HASSIA

De helt rigtige løsninger til hårde miljøer

Der er gang i produktionen af vores nye løfteåg til truck hos vores maskinfabrik i Aalborg.

Dansk fællesstand på AgroProdMash 8. – 12. oktober 2018 - skyd genvej til det russiske marked

Pilz fortsætter væksten i omsætning og medarbejderantal samt udvider produkt-porteføljen

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nye medarbejdere

Dansk hærdningsteknologi til rustfrit stål løser udfordringer hos MAN Diesel & Turbo

Tæt samarbejde mellem Arla, Siemens og DHJ resulterer i innovativt afgangsprojekt

Tre 10-års jubilarer hos Holtec Automatic A/S

Simatic CPU'er fra Siemens får facelift

Gratis rådgivning til robot industrien

Stor fynsk plastproducent investerer i ny pakkelinje fra robotklyngen i Odense

SMC lancerer ekstremt fleksibel sugekop af blå silikonegummi

Wexøe indgår ny samarbejdsaftale med Jacob Hinsch og eWon

Hvilken sensor til niveau måling er bedst?

Kunne du også tænke dig en traverskran som vi for nylig har leveret til den...

KE Fibertec satser på Norge

Broelementerne til Kronprinsesse Marys bro kræver løftegrej i den helt tung...

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye pro...

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Send til en kollega

0.825